Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkią traumą patyrusiai mergaitei teismas priteisė neturtinės žalos atlyginimą

Vilniaus miesto apylinkės teismas iš dalies patenkino ieškovių ieškinį, pareikštą atsakovėms VšĮ „Sveikas miestas“ ir VšĮ „Laipiotojų uolomis klubas“.
Temidė
Temidė / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.
Temos: 1 „Litexpo“

Atsakovė VšĮ „Sveikas miestas“ 2015 m. Lietuvos parodų ir kongreso centre „Litexpo“ organizavo renginį „Vilniaus sporto festivalis 2015“, o atsakovė VšĮ „Laipiotojų uolomis klubas“ renginyje pristatė ir įrengė dirbtines laipiojimo sieneles. Renginio metu, naudodamasi laipiojimo sienele, susižalojo ieškovė. Dėl patirtų sužalojimų 8 m. mergaitei atliktos kelios operacijos, ji ilgą laiką negalėjo vaikščioti.

Mergaitė ir jos motina kreipėsi į teismą su ieškiniu, tvirtino, jog žala joms atsirado dėl to, kad atsakovės neužtikrino saugaus laipiojimo aikštelėje, neišaiškino laipiojimo taisyklių. Taip pat ieškinyje buvo nurodyta, kad nebuvo supažindintos su sporto renginio taisyklėmis nei žodžiu, nei raštu. Atsakovės su pareikštu ieškiniu nesutiko.

Bylą išnagrinėjęs teismas pažymėjo, kad renginio dalyviai buvo vaikai, kuriuos prižiūrėti reikėjo atidžiau, rūpestingiau. Renginio metu nebuvo imtasi pakankamų apsaugos priemonių, nebuvo galima leisti laipioti neapibrėžtam vaikų skaičiui, jei nėra pakankamai instruktorių, kurie vaikus tinkamai prižiūrėtų.

Teismas nusprendė priteisti ieškovių naudai iš atsakovės VšĮ „Laipiotojų uolomis klubas“, suteikusios paslaugas, kuriomis naudodamasi susižalojo ieškovė, 6 000 Eur neturtinės žalos. Ieškinys
VšĮ „Sveikas miestas” atžvilgiu buvo atmestas, nes renginio taisyklėse buvo numatyta, kad už padarytą žalą atsako renginio dalyvis, privalantis užtikrinti, kad teikiamos paslaugos būtų kokybiškos.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius