-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sunkiai sergantis klaipėdietis išleistas iš kalėjimo, tačiau grįžo prie senų darbelių ir su bendrais vėl stos prieš teismą

Klaipėdos pareigūnai sutrukdė psichotropinių medžiagų sandoriui įvykti – sulaikyti trys pareigūnams gerai žinomi asmenys, susiję su narkotikų verslu.
Narkotikai
Narkotikai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Policijos pareigūnai, įtariama, psichotropinių medžiagų pirkimo-pardavimo sandorio metu sulaikė 3 uostamiesčio gyventojus. Pas psichotropinę medžiagą įsigijusį anksčiau 3 kartus teistą ir nedirbantį Raimondą K. (gim. 1964 m.) teisėsaugininkai aptiko, įtariama, apie 10 g metamfetamino.

Įvykio vietoje taip pat sulaikyti, įtariama, kvaišalus kaltininkui pardavę asmenys – anksčiau teisti ir nedirbantys Vidmantas Š. (gim. 1970 m.) ir Anastasija M. (gim. 1977 m.). Pas sulaikytuosius aptikta metamfetamino ir psichotropinių vaistų. Metamfetamino, kanapių ir jų dalių bei psichotropinių vaistų aptikta ir jų bute.

Be to, policijos operacijos metu sulaikyti 2 psichotropinių medžiagų vartotojai ir vienas jų perpardavinėtojas.

Kvaišalų platintojams įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, visi 3 – suimti.

Psichotropinės medžiagos perpardavinėtojui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas kitoje baudžiamojoje byloje (dėl svetimo turto pagrobimo).

2010 metais Klaipėdos apygardos teismas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais nuteisė Raimondą K. 10 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau atleido jį nuo bausmės atlikimo, nes pastarasis serga sunkia nepagydoma liga.

Šiuo metu Klaipėdos miesto 1-ojo PK pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą, kurio metu Raimondui K. planuojama įteikti pranešimą apie įtarimą dėl buvusios žmonos terorizavimo ir fizinio skausmo sukėlimo.

Anastasija M. žinoma uostamiesčio teisėsaugininkams kaip 14 metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais atliekančio asmens žmona, taip pat teista už kvaišalų platinimą.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius