-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 10 /2016 03 11

Sunkius pirkinius per judrią gatvę skubėjusiam pernešti vilniečiui taksi smūgis buvo mirtinas

Sostinės Laisvės prospekte taksi automobilis „Mercedes-Benz“ ketvirtadienio pavakarę partrenkė pėsčiąjį. 60-metis vyriškis, skubėjęs įveikti judrų Laisvės prospektą degant draudžiamam šviesoforo signalui, mirė ligoninėje.

Eismo nelaimė Vilniuje įvyko ketvirtadienį apie 19.45 val. Laisvės prospekto ir Viršuliškių gatvių sankryžoje.

Taksi automobilis parbloškė pėsčiąjį.

Greitoji skubiai išvežė sužalotą nukentėjusįjį į ligoninę, o sankryžos viduryje policija liko saugoti eismo nelaimę paženklinusio ir galbūt iš dalies lėmusio įkalčio – didžiulės krūvos įvairiausių maisto produktų.

Regis, vyriškiui jo krovinys išties buvo nelengvas, galbūt todėl jis rizikavo eiti per gatvę degant raudonam šviesoforo signalui.

Patyręs taksistas Laisvės prospektu važiavo nuo Širdies chirurgijos centro prekybos centro „Mada“ link. Ties sankryža su Viršuliškių gatve antrojoje juostoje lyg tyčia stovėjęs kitas, sugedęs taksi automobilis. Mersedesą vairavęs taksistas vežė du keleivius, todėl bandė ryžtingai įveikti kliūtį – persirikiavo į laisvą eismo juostą (trečiąją) ir važiavo per sankryžą. „Nieko nemačiau, tik išgirdau ir pajaučiau smūgį“, – prisipažino vairuotojas.

Žmogaus jis nematė ir stabdyti nespėjo. Pasak taksisto, abu jo keleiviai, vykę į Lazdynus, buvo „prisišventę“, todėl pėsčiojo irgi nematė ir rimtais nelaimės liudininkais netapo. Iškart po avarijos jiems kilo vienintelis klausimas: „Kaip dabar bus?“

Taksistas atsakė tiesiai šviesiai ir paprašė tęsti kelionę savarankiškai: „Dabar jau niekaip nebus.“ 

Pasak liudininkų, pėsčiasis į gatvę, žiūrint vairuotojų akimis, įžengė iš dešinės į kairę. Teigiama, kad paskui taksi kaip tik važiavo automobilis, kurio vairuotojas sustojo įvykio vietoje ir prasitarė, kad nelaimę tikriausiai užfiksavo jo turimas vaizdo registratorius.

Kaip vėliau pranešė policija, tą patį vakarą prieš pat vidurnaktį nukentėjusiojo gyvybė ligoninėje užgeso.

Bylos medžiagoje užfiksuota, kad kovo 10 d. Vilniuje, Laisvės prospekte, sankryžoje, automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas taksisto (gim. 1963 m.), partrenkė per pėsčiųjų perėją, degant raudonam šviesoforo signalui, ėjusį pėsčiąjį (gim. 1955 m.), kuris dėl daugybinių kūno sužalojimų paguldytas į ligoninę. Tą pačią dieną apie 23 val. 50 min. nukentėjusysis ligoninėje mirė.

Eismo nelaimės tyrimas tęsiamas.

VIDEO: Taksi automobilis partrenkė pėsčiąjį su pirkiniais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius