Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkmetis vagims dar nesibaigė: vieni ardo krosnis, kiti atsukinėja geležinkelio varžtus, treti žvejoja

Policija praneša apie praėjusio savaitgalio vagių išpuolius. Vienos vagystės stebino smulkmeniškumu, kitos tapo ilgapirščiams solidžiu pasipelnymu.
Spyna
Spyna. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vagišiai savaitgalį nesnaudė ir nesiilsėjo. Kai kurie šalies gyventojai jau spėjo grįžti į apšvarintus namus ir pranešė apie tai policijai.

Kaip sekmadienį informuoja Panevėžio apskrities VPK, Panevėžio rajono Staniūnų kaimo gyventoja K.R. (gimusi 1945 m.) pasiskundė, kad šeštadienį atvykusi į negyvenamą sodybą, esančią Raguvos seniūnijoje, rado sugadintą įėjimo durų pakabinamąją spyną, o viduje – išardytą krosnį, apgadintą sekciją. Pavogta krosnies ketinė dalis su orkaite bei dangčiais, indai, stalo įrankiai. Nuostolis – 660 Lt.

Vakar 13 val. 25 min. Šilutės rajono Kirlikų kaime sulaikytas ir apklaustas V.Ž. (gimęs 1986 m.), kuris tą pačią dieną geležinkelyje Klaipėda – Tauragė nuo 52-ojo kilometro 1-ojo piketo iki 53-iojo kilometro 7-ojo piketo ištraukė ir pavogė 46 varžtus, jungiančius pabėgius su bėgiais, turėdamas tikslą parduoti metalą į supirktuvę. Nuostolis tikslinamas, sekmadienį praneša Policijos departamentas.

Šeštadienį Šakių rajono komisariate buvo gautas D.K. (gim. 1958 m.) telefoninis pranešimas apie durpių substrato bei serbentų sodinukų vagystę. Šakių gyventoja nurodė, kad apie 12 val. atvykusi į jai priklausantį aptvertą sodo sklypą, esantį sodų bendrijoje „Draugystė“ (miesto ribose), pastebėjo, kad iš sodo sklypo dingę 5 maišai (po 250 l. talpos) durpių substrato bei du vienetai serbentų sodinukų. Padaryta 220 Lt. turtinė žala, turtas nedraustas, praneša Marijampolės apskrities VPK.

Tą pačią dieną apie 17.45 val. Bebruliškės kaime (Kazlų Rūdos sav.) iš bendrovei „Karpis“ priklausančio įžuvinto pramoninio tvenkinio nr.12 buvo vagiami karpiai. Karpių šeimininkai apskaičiavo žalą – 620 Lt.

Dar kelios ūkiškos vagystės užfiksuotos Biržų rajone.Į savo sodybą Varėnos rajone atvykęs vilnietis pastebėjo, jog yra išrauta 10 metalinių tvoros stulpelių, o iš kiemo pavogtas krokodilas iš cemento...

Biržų rajono komisariato Viešosios tvarkos skyriaus specialistės I.P. tarnybiniame pranešime nurodyta, kad šeštadienį 15.30 val. rastas išplėštas biržietei E.G. (gimusiai 1932 m.) priklausantis sandėliukas. Iš sandėliuko Astravo gatvėje pavogti du pilni dujų balionai, du prailgintuvai, keturios meškerės, dulkių siurblys, įvairūs raktai, varžtai, metalo laužas. Nuostolis – 1 595 Lt, sekmadienį pranešė Panevėžio apskrities VPK.

Savo ruožtu V.M. (gimęs 1961 m.), gyvenantis Biržų rajono Vabalninko miestelyje, pareigūnams pranešė, kad 16 val. pastebėjo atrakintas garažo, esančio namo kieme, duris. Iš vidaus pavogtas grandininis pjūklas „Jonsered 2045“ ir kirvis „Fiskars“. Nuostolis – 1 320 Lt.

Kur kas rimtesni ilgapirščiai darbavosi savaitgalio pradžioje.

Kaip dar šeštadienį pranešė Policijos departamentas, penktadenio pavakarę, apie 18 val., Šiauliuose, Pavasario Sodų 2-ojoje g., S.B. (gimusi 1969 m.) pastebėjo, kad iš jos namo, atrakinus įėjimo durų spyną, pavogtas seifas, kuriame buvo 35 000 litų, pistoletas „Walther PPK“, pistoletas „Walther P99AS“, pistoletas „Beretta 92FSINO“ ir keturiolika 7,65-to kalibro šovinių. Nuostolis – 44 714 Lt.

Tą pačią dieną 11 val. 30 min. Raseinių r., Didvėjo k., E.Š. (gimęs 1969 m.) pastebėjo, kad iš jo namo, išlaužus plastikines verandos duris, pavogti auksiniai papuošalai, du vyriški laikrodžiai, 3 000 eurų ir 20 000 litų. Bendras galutinis nuostolis nustatinėjamas.

Tuo tarpu Kelmės r., Užventyje, Žemaitės g., R.P. (gimęs 1966 m.) 11 val. 55 min. pastebėjo, kad iš jo namo, atplėšus plastikinio lango rėmą ir išlaužus kambaryje esančios metalinės spintos duris, pavogta 53 000 litų ir graižtvinis šautuvas „CZ 550“ su optiniu taikikliu. Iš kitame kambaryje esančios spintos pavogta 2 800 Didžiosios Britanijos svarų sterlingų ir asmens dokumentai. Nuostolis – 69 100 Lt.

Šį savaitgalį vilnietis A.B. (gim. 1956 m.) Alytaus apskrities VPK pareigūnams prisiruošė pranešti, kad dar 2011-04-02 atvykęs į savo sodybą, esančią Varėnos r., Gudelių k. pastebėjo, jog kieme yra išrauta ir pavogta 10 vnt. metalinių tvoros stulpelių, taip pat iš kiemo pavogtas krokodilas iš cemento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius