-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 23 /17:34

Šuns sudraskyto kūdikio tėvas buvo girtas, anksčiau jis baustas už dobermano nepriežiūrą

Šilutę trečiadienio vakarą sudrebino siaubinga nelaimė – iš voljero išsilaisvinęs agresyvus dobermanų veislės šuo sudraskė vežimėlyje gulėjusį mėnesio kūdikį. Paaiškėjo, jog vaiko tėvas tuo metu buvo neblaivus, mama, išvydusi kraupų vaizdą, nualpo. Trys vyresni šeimos vaikai patyrė stiprų šoką. Prokuratūra sprendžia, ar pateikti įtarimus šuns šeimininkui vaiko tėvui.
Vietoje, kur dobermanas sudraskė kūdikį, ketvirtadienį dega žvakės
Vietoje, kur dobermanas sudraskė kūdikį, ketvirtadienį dega žvakės / 15min montažas

Nelaimė nutiko apie 18 val. Šilutėje, Tilžės gatvėje. Gatvėje patruliavę pareigūnai atsitiktinai pamatė bėgantį šunį ir nasruose besinešantį kažką. Iš pradžių manyta, jog tai – lėlė. Tačiau netrukus paaiškėjo kraupi tiesa – šuo nešė įsikandęs mėnesio berniuką.

Agresyvų šunį pareigūnai sutramdė panaudoję elektros impulsinį prietaisą „Tazer“. Kūdikį pareigūnai dar vežė į ligoninę, tačiau nuo sužalojimų jis jau buvo miręs.

Į įvykio vietą atbėgusi mama nualpo ir taip pat buvo išvežta į ligoninę.

Policijos departamentas ketvirtadienį informuoja, kad nelaimės vakarą vaiko tėvas buvo neblaivus. Jam nustatytas 2,36 promilės girtumas. Motina buvo blaivi.

Šeimininkas jau baustas už šuns nepriežiūrą

Aiškėja daugiau nelaimės detalių – iš voljero ištrūkęs šuo puolė kieme vežimėlyje gulėjusį vaiką. Ištraukė mažylį ir sudraskė.

Vietos gyventojai pasakojo, jog šunį mėgdavo erzinti praeiviai – vaikai ne kartą į voljerą įmetę įvairių daiktų, net sprogmenų. Teigiama, kad vietos valdininkai jau buvo informuoti apie šuns nepriežiūrą.

Kaip 15min sakė Šilutės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Edmundas Ciparis, buvo gauta informacija, jog šuo – netinkamai prižiūrimas. Skundas pasitvirtino. Šeimininkui buvo skirta bauda. Tačiau jis vengė mokėti, todėl informacija perduota antstoliams. Po dar vieno patikrinimo nustatyta, kad voljeras – jau tinkamas dobermanui.

15min nuotr./Voljeras
15min nuotr./Voljeras

Mažylis buvo ketvirtas vaikas šeimoje.

Po nelaimės šunį paėmė Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai.

Šeima specialistams nebuvo žinoma

Vaiko teisų apsaugos skyriaus vedėja sakė, kad šeima tvarkinga ir į rizikos sąrašą nebuvo įtraukta.

Kaip pasakojo Šilutės Vaiko teisų apsaugos skyriaus vedėja Indra Pranaitienė, šeima buvo tvarkinga ir į rizikos sąrašą nebuvo įtraukta.

Šeimoje dar auga trys vaikai – 17, 15 ir 11 metų. Motina pastaruoju metu gyveno su sugyventiniu, su juo ir susilaukė ketvirtojo vaikelio.

„Mes nuo vakar vakaro dirbame vietoje. Vaikai patyrė šoką, labai skaudžiai išgyvena, su jais bendrauja psichologai. Motinai taip pat šokas. Todėl skubiai teko ieškoti artimųjų, galinčių naktį pabūti su vaikais. Atvyko močiutė. Moteris dar dirbanti, tad teko tartis, kad kas nors pavaduotų ją darbe“, – pasakojo specialistė. Dar ir ketvirtadienį psichologai bendravo su vaikais, motina.

Voljeras – nepatikimas

Šiuo metu šuo yra Klaipėdos gyvūnų ir kontrolės tarnybos „Nuaro“ globoje. Kaip 15min teigė tarnybos administratorė Gintarė Liutkuvienė, voljerą, kuriame gyveno šuo, vargu ar galima pavadinti voljeru.

„Jis aiškiai buvo nesaugus – supuvęs, suraišiotas, vienoje vietoje net dviračio užraktas, grindys nekokybiškos. Gardas, kitaip nepavadinsi. Dobermanų šuo – labai ekspresyvus, mėgsta veikti greitai ir tiksliai. Šios veislės šunims būtina dresūra. Jei jis yra bailus arba kaip tik agresyvus – vadinasi, nebuvo auklėtas arba blogai auklėtas, gal net buvo smurtauta prieš jį“, – svarstė pašnekovė.

Šuo – išsigandęs

Dabar šuo „Nuaro“ patalpose tupi susigūžęs kamputyje, aiškiai išsigandęs.

Laukiama žinių, kaip šeimininkas pageidaus su juo pasielgti, ar pasiims atgal, ar paliks „Nuarui“.

„Mums ne vis vien, koks bus jo likimas. Jei šeimininkas jo atsisakys – o tai visai tikėtina – kviesime specialistus, kurie nustatytų gyvūno psichologinę būklę. Tokio amžiaus dobermanas turėtų būti geriau įmitęs, kailis turėtų blizgėti, o šis skleidžia nemalonų kvapą. Matoma nepriežiūra“, – teigė G.Liutkuvienė.

Anot jos, dabar sunku pasakyti, kodėl iš voljero ištrūkęs šuo pirmiausiai puolė vaiką. Gali būti, kad šuns dėmesį patraukė vaiko verkimas ar mosikavimas rankutėmis.

„Galbūt vaikas ir šuo nebuvo tinkamai supažindinti ir šuo priėmė jį kaip svetimą savo kieme. Dabar sunku pasakyti“, – kalbėjo ji.

Bylą tiriantis Šilutės rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Robertas Kasnauskas ketvirtadienio vakarą BNS teigė, kad kol kas įtarimai niekam nepareikšti, tačiau sprendžiama, ar juos pareikšti šuns šeimininkui – vaiko tėvui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius