Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija gali atsipūsti: įkalinta 18 lietuvių

Suomijos miesto Hiuvinkės teisme to dar nebuvo – prieš jį neseniai stojo 18 lietuvių iš Panevėžio apylinkių. Jie nubausti už 40 plėšimų iš parduotuvių. Grobio vertė – apie 600 000 eurų (šiek tiek daugiau kaip du milijonai litų), praneša „Lietuvos rytas“.
Žmogus su kauke
Žmogus su kauke / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Suomija

Lietuviai Suomijoje gali tapti baubu, kuriuo greitai bus gąsdinami vaikai. Per 2007–2008 metus maždaug 30 vyrų grupė nusiaubė dešimtis miestų visoje šalyje.

Pasidaliję į grupeles po 2–3 vyrus, jie iš didelių prekybos centrų vogė kompiuterius, navigacijos prietaisus, valčių variklius, mašinų katalizatorius, buitinę techniką, o iš namų – pinigus ir brangenybes. Visi plėšikai – iš Panevėžio apylinkių.

Vaizdo kamerų užfiksuoti lietuviai mūvi džinsus, vilki tamsias striukes, ant galvų užsimaukšlinę megztas „Nike“ kepures, veidus prisidengę šalikais. Vienu žodžiu, aprangos stilius: „Aš iš Panevėžio.“„Matyt, jūsų plėšikėliai vieni kitiems grįžę papasakodavo, kokia turtinga šalis yra Suomija, kokie ten keliai, kokia apsauga. Informacija plito tarp draugų“, – svarstė „Lietuvos ryto“ žurnalistės pakalbintas Helsinkio centrinio policijos komisariato komisaras Arto Korhonenas.

Lietuviai banditai – lepūnėliai, padarė išvadą žurnalistė, peržvelgusi jų nusikaltimų sąrašą. Plėšti Suomijos jie išsirengdavo dažniausiai vasarą, kai šilta, o naktys – šviesios. Ir bailiai. Kadangi net nosies nekišo į Helsinkio ar kitų didžiųjų miestų parduotuves.

Jie pasirinkdavo nedidelius miestus ar net bažnytkaimius, kuriuose yra didžiulių firmų „Markantalo“ ar „Carlson“ parduotuvių. Kaip ir įprasta, jos visada statomos miestų pakraščiuose. Vasarą mažieji miestai pustuščiai – gyventojai apsigyvena vasarnamiuose. Užtat parduotuvės – pilnos.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad lietuviai parduotuves, kurias ketino apiplėšti, rinkdavosi internete. Svarbiausia – kad šalia nebūtų namų. Plėšikai automobiliu atvykdavo į Suomiją, susirasdavo nusižiūrėtą miestą ir parduotuvę. Dieną po ją pavaikščiodavo, apsižiūrėdavo, o naktį įsilauždavo, prisikraudavo mašiną daiktų ir sprukdavo į uostą. Iš ten – į Panevėžį. Jie niekada nenakvodavo viešbučiuose ar moteliuose, nuolat važiuodavo automobiliu ir jame, matyt, miegodavo“, – pasakoja komisaras.

Negana to, kad lietuviai banditai – lepūnėliai ir bailiai, jie dar ir šykštuoliai, daro gėdą, nusprendė „Lietuvos ryto“ žurnalistė. Juoką kelia ir jų plėšimo įrankiai – paprasčiausi akmenys, kurių Suomijoje kaip prilyta.

Iš policijos archyvo nuotraukų matyti, kad apiplėštoje parduotuvėje ant grindų riogso akmenys, kuriais buvo išmušti langai. O vaizdo kamerų užfiksuoti lietuviai mūvi džinsus, vilki tamsias striukes, ant galvų užsimaukšlinę megztas „Nike“ kepures, veidus prisidengę šalikais. Vienu žodžiu, aprangos stilius: „Aš iš Panevėžio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius