Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Surengė pavojingas lenktynes Kaune: vingiuota miesto gatvele skriejo net 197 km/val. greičiu

Kovo 31 dieną apie 12 valandą Kaune, gan vingiuotoje Švenčionių gatvėje, mobiliuoju greičio matuokliu tą pačią minutę užfiksuoti du, kaip įtariama, lenktyniavę automobiliai, pralėkę net 197 km/val. greičiu, kur numatytas leistinas greitis 50 km/val.
Lenktyniaudami Kauno miestu skriejo net 197 km/val. greičiu
Lenktyniaudami Kauno miestu skriejo net 197 km/val. greičiu / Kauno apskrities policijos nuotr.

Atsižvelgdami į gyventojų prašymus sudrausminti vakarais ir piko metu nesilaikančius nustatyto leistino greičio, Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos pareigūnai, toliau vykdydami numatytas funkcijas, vakar patruliavo nedidelėje Švenčionių gatvėje Kaune. Čia pareigūnai su mobiliuoju greičio matuokliu patruliuoja nebe pirmą kartą.

Kauno apskrities policijos nuotr./Lenktyniaudami Kauno miestu skriejo net 197 km/val. greičiu
Kauno apskrities policijos nuotr./Lenktyniaudami Kauno miestu skriejo net 197 km/val. greičiu

Iš viso šioje vietovėje per 6 kartus buvo užfiksuoti 73 pažeidimai. 47 vairuotojai nustatyta greitį viršijo iki 20 km/val., 20 – iki 30 km/val., 4 – iki 40 km/val. ir 2 – daugiau nei 50 km/val.

Vakar užfiksuoto „Audi“ automobilio savininkui, gimusiam 1991 metais, surašytas protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 416 str.

Kadangi antrasis užfiksuotas automobilis „Mercedes-Benz“ priklauso įmonei, pareigūnai aiškinasi, kas pažeidimo metu jį vairavo.

Abi transporto priemones vairavusiems ir, tikėtina, jomis lenktyniavusiems, asmenims gresia bauda nuo 450 iki 550 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1-6 mėnesių.

„Išbandyta, kaip mobilieji greičio matuokliai geba fiksuoti lenktynes dideliu greičiu, – šyptelėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra. – O jei rimtai, tai džiaugiamės ne surašytais dviem protokolais, o tuo, kad nenukentėjo nei patys vairuotojai, nei kiti eismo dalyviai ar šalia gyvenantys gyventojai. Kiek pamenu, prieš 4-5 metus praktiškai toje vietoje įvyko itin skaudus eismo įvykis su žuvusiaisiais. Laimei, šis scenarijus nepasikartojo“.

Anot jo, tai tik pavyzdys, kad pareigūnai greičio matuoklius naudoja ir tikrai naudos ne tik numatytose vietose, bet ir atsižvelgs į avaringumą bei pačių gyventojų nuogąstavimus ir skundus.

Per visą kovo mėnesį Kauno apskrityje mobiliaisiais greičio matuokliais buvo užfiksuota per 8 tūkst. pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius