-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susivilioję „Facebook“ konkursais lieka nieko nepešę: eiliniai sukčių triukai

Policijos virtualus patrulis toliau nepailstamai pranešinėja apie internete siautėjančius ir žmones sėkmingai apgaudinėjančius sukčius. Šįkart patrulis skelbia apie vykstančius „konkursus“, kurių metu neva išrenkami mobiliųjų telefonų laimėtojai. Žinoma, prizai laimingųjų niekada nepasiekia.
Sukčių siunčiama žinutė
Sukčių siunčiama žinutė / Virtualus patrulis/Facebook

Kaip skelbia Policijos virtualus patrulis, „Facebook“ platformose sukuriamos paskyros prisidengiant svetimais įmonių vardais. Šįkart istorija sukasi apie „Samsung“ įmonės vardu sukurtą profilį.

Paskyroje skelbiami konkursai, kurių metu galima laimėti įvairių prizų. Vienas iš jų – „Samsung“ gimtadienio proga suteikta galimybė laimėti mobilųjį telefoną.

Konkurso sąlygos paprastos – reikia pakomentuoti įrašą ir žmogus iškart gauna žinutę su tolimesniais reikalavimais, o įvykdžius šiuos, netrukus pasiekia ir kita, su skelbimu, jog asmuo neva yra jau išrinktas nugalėtoju, tereikia užsiregistruoti kitame puslapyje, kurio nuoroda atsiunčiama toje pačioje žinutėje.

Paspaudus nuorodą, vartotojas nukreipiamas į neva oficialią „Samsung“ svetainę. Tačiau čia nevalia apsigauti. Atidžiau pažvelgus, visur matomos gramatinės klaidos, užšifruotas ir tikrasis įmonės pavadinimas, mat rašoma „Samsun9“.

„Primename, kad socialiniuose tinkluose visada išlikite budrūs, apie konkursus pasitikrinkite oficialiuose įmonių puslapiuose, įsitikinkite ar paskyra yra oficiali ir priklauso tai įmonei, nespauskite įtartinų nuorodų ir jokiu būdu nenurodykite jokių savo asmens duomenų.

O jeigu visgi jau nukentėjote nuo sukčių – kuo greičiau apie tai praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – aiškina Policijos virtualus patrulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius