-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Suvalkuose 0,25 mln. eurų iš moters pagrobę 5 latvių banditai per Lietuvą spruko su BMW ir „Lexus“

Kalvarijos užkardoje sulaikyti merginą sumušę ir iš jos ketvirtį milijono atėmę latviai. Informacijos iš kolegų Lenkijoje gavę ir operatyviai reagavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė penkis Latvijos piliečius. Pirminiais duomenimis, ši penkiukė yra susijusi su nusikaltimu Suvalkuose, kuomet buvo sužalota mergina ir iš jos pasisavinta stambi pinigų suma – ketvirtis milijono eurų.
Sulaikytų latvių automobilis
Sulaikytų latvių automobilis / VSAT nuotr.

Pirmadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos budėtojams paskambinę Lenkijos sienos apsaugos Rutka-Tartak užkardos kolegos pranešė apie tai, kad vienoje Suvalkų miesto kavinėje sužalota mergina ir iš jos paimti 250 tūkstančių eurų (apie 862,5 tūkstančių litų). Pasak lenkų pareigūnų, nusikaltime galimai dalyvavę asmenys dviem automobiliais nuvažiavo link sienos su Lietuva.

Praėjus maždaug pusvalandžiui nuo pranešimo gavimo Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė keliu Suvalkai–Marijampolė važiavusį automobilį „Lexus RX350“ estiškais registracijos numeriais. Jį vairavo 37 metų latvis. Kartu vyko dar du jo tautiečiai, 33 ir 34 metų vyrai, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

VSAT pareigūnų patikros metu keliu Marijampolės link pravažiavo dar viena transporto priemonė, Lenkijos pareigūnų nurodytus požymius atitinkantis „BMW 730“ latviškais registracijos numeriais. Šią mašiną pasieniečiai greitai pasivijo ir sustabdė įjungę tarnybinio visureigio šviesos bei garso signalus.

Prie „BMW 730“ vairo sėdėjo 31 metų Latvijos pilietis, o kartu kaip keleivis vyko 28 metų jo tautietis.

Abu automobilius ir jais vykusius penkis latvius VSAT pareigūnai pristatė į Kalvarijos užkardą.

Pirminės apžiūros metu „BMW 730“ vairuotojo durelėse esančioje daiktadėžėje rastas peilis bei teleskopinė lazda, o salone – moteriška kosmetinė rankinė. Manoma, kad, ji priklauso Suvalkuose sužalotai merginai.

Mašinos bagažinėje pasieniečiai taip pat aptiko švedišką pasą. Nustatyta, kad šis dokumentas duomenų bazėse įrašytas kaip prarastas.

Abu automobilius ir jais vykusius penkis Latvijos piliečius Kalvarijos užkardos pasieniečiai perdavė tolesnes įvykio aplinkybes besiaiškinantiems Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

VSAT nuotr./Sulaikytų latvių automobilis
VSAT nuotr./Sulaikytų latvių automobilis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius