Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Tris žmones avarijoje Utenoje užmušęs Mantas Šironas apeliuoja, kad nuteistas už nužudymą

Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo tris žmones avarijoje užmušusio Utenos rajono gyventojo Manto Širono bylą.
Mantas Šironas
Mantas Šironas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Teismui neprireikė atlikti įrodymų tyrimo, tad trečiadienį buvo tik išklausytos baigiamosios kalbos, o teisėjų kolegija išėjo į pasitarimų kambarį priimti sprendimo. Jis bus skelbiamas balandžio 2 dieną, pranešė teismas.

2014 m. gruodžio 10 dieną Panevėžio apygardos teismas M.Široną pripažino kaltu dėl nužudymo. 25 metų vyrui skirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė.
Šis jaunas vyras, girtas sprukdamas nuo jį stabdančių policijos pareigūnų, sukėlė avariją, per kurią žuvo niekuo dėtas kito automobilio vairuotojas ir dvi keleivės, o dar du žmonės buvo sužeisti.

Prokuroro nuomonę, kad M.Šironas turi būti teisiamas dėl tyčinės žmogžudystės, palaikė ir Panevėžio teismas, teisiamajam skyręs ilgą laisvės atėmimo bausmę.  

Visuomenę sukrėtusi avarija įvyko 2014 m. pavasarį Utenoje.

Kovo 29 dienos rytą, apie 7 val. 40 min., aikštelėje prie prekybos centro J.Basanavičiaus gatvėje policijos patrulių ekipažas nutarė sustabdyti įtarimų sukėlusį automobilį „Audi A6 Avant“. Tačiau pastarojo vairuotojas – Utenos rajono gyventojas M.Šironas teisėtiems pareigūnų reikalavimams nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo.

Uteniškio vairuojamas automobilis artimiausią sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui, vėliau nestabdydamas, įvažiavęs iš šalutinės gatvės, kirto judrią J.Basanavičiaus gatvę.

Sprunkančio nuo policijos vairuotojo kelionė baigėsi, kai lėkdamas šalutine A.Baranausko gatve, jis susidūrė su pagrindine Užpalių gatve važiuojančiu automobiliu „Renault Megane“. Šiuo taksi automobiliu 57 metų taksistas G.T. į turgų apsipirkti vežė dvi nuolatines klientes, garbaus amžiaus uteniškes.

Per avariją taksi automobilio vairuotojas ir abi keleivės žuvo vietoje. M.Šironas ir kartu važiavę trys vaikinai bei mergina atsipirko nesunkiais kūno sužalojimais. 

Po nelaimės avarijos kaltininkui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jaunų uteniškių kompanija per visą naktį šventė vieno vaikino gimtadienį, o vėliau neblaivus M.Šironas nežinia ko sumanė važiuoti į Uteną.

Ikiteisminio tyrimo metu ekspertai nustatė, kad judriomis miesto gatvėmis sprukdamas nuo policijos ekipažo, M.Šironas kelis kartus viršijo leistiną greitį – skriejo 128 kilometrų per valandą greičiu. Minėtas uteniškis per keletą pastarųjų metų yra keliolika kartų baustas administracine tvarka dėl įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Prokuratūra teigia, kad M.Širono nusikalstamos veikos kvalifikavimas ne kaip avarija, kurios metu žuvo du ar daugiau asmenų, tačiau kaip tyčinis dviejų ar daugiau žmonių nužudymas, yra precedento neturintis sprendimas.

Nuteistasis teigia, kad nuoširdžiai gailėjosi dėl nusikaltimo padarymo, visiškai pripažino savo kaltę, neigiamai vertina savo veiksmus, kremtasi dėl padarytų veiksmų. Vaikinas prašo Panevėžio apygardos teismo nuosprendį pakeisti – perkvalifikuoti jo veiką iš tyčinio nužudymo į Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimą, sušvelninti bausmę ir sumažinti priteistą žalą.

Tuo metu nukentėjusioji ir jos atstovas prašo vaikinui bausmę griežtinti, nes 14 metų – per švelni bausmė.

Anot nukentėjusiosios, adekvati bausmė būtų 30 metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius