Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčionių rajone, po grumtynių su kontrabandininku, sulaikyta didelė cigarečių siunta

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė 8 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų ir vieną jų gabentoją iš Vilniaus. Šis priešinosi, dėl buvo tramdomas jėga, ašarinėmis dujomis ir antrankiais, praneša į Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Antradienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, turėdami išankstinės informacijos, patruliavo ties Švenčionių rajono Beregovkos kaimu. Nuo čia iki valstybės sienos su Baltarusija – apie 2 kilometrus.

Beregovkos prieigose, ties per Nerį nutiestu pėsčiųjų tiltu, naktinio matymo prietaisą naudoję pasieniečiai pastebėjo kelis asmenis su ryšuliais. Nešikai netrukus taip pat pamatė besiartinančius VSAT pareigūnus, metė krovinį ir pasileido bėgti tiltu.

Pasieniečiams pavyko sulaikyti vieną bėglį, kaip vėliau paaiškėjo, 24-erių vilnietį. Sulaikymo metu jis įnirtingai priešinosi, todėl VSAT pareigūnams teko vyrą tramdyti jėga ir ašarinėmis dujomis bei surakinti antrankiais.

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kontrabandininkų numestuose savadarbėmis petnešomis sutvirtintuose aštuoniuose ryšuliuose VSAT pareigūnai rado 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ ir 5 tūkst. pakelių „Minsk 5 Super Slims“. Visi 8 tūkst. pakelių rūkalų paženklinti baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 19,5 tūkst. eurų.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už vilniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Po dviejų areštinėje praleistų parų vyrą pasieniečiai paleido. Ieškomi kartu su juo ėję kontrabandos nešikai. Cigaretės saugomos VSAT Ignalinos rinktinėje. 

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius