Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčionių rajono miške – didžiausias šiais metais baltarusiškų cigarečių krovinys

Vilniaus apskrities VPK praneša, kad Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai, tikrindami gautą informaciją dėl kontrabandinių prekių gabenimo, laikymo ir realizavimo, šių metų spalio 17 dieną, miške, prie kelio Vilnius–Švenčionys–Zarasai, sulaikė įspūdingą baltarusiškų cigarečių krovinį.
Nelegalios cigaretės
Nelegalios cigaretės / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Trečiadienio vakarą kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai pareigūnai pastebėjo įtartinai važiuojantį automobilį „VW Transporter“, kurio vairuotojas, pamatęs policijos ekipažą, padidino greitį ir staiga pasuko nuo kelio į mišką.

Policininkams pasukus paskui įtartiną mikroautobusą ir jį prisivijus, pareigūnai rado paliktą automobilį miške.

Nepatekti pareigūnams į rankas vairuotojui pasirodė svarbiau nei išsaugoti krovinį, todėl jis metė automobilį su rūkalais ir paspruko mišku.

Netrukus paaiškėjo, kad automobilis buvo prikimštas baltarusiškų rūkalų. Iš viso rastos ir paimtos 53 dėžės cigarečių (26 tūkst. 500 pakelių) su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką tokio kiekio rūkalų vertė yra daugiau kaip 185 tūkst. litų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, Švenčionių rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą. Automobilis ir cigaretės saugomi Švenčionių rajono policijos komisariate.

 Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius