Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventėms ruošiasi ir „naminukės“ gamintojai: pareigūnams įkliūva vienas po kito

Didžiosioms metų šventėms visi ruošiasi savaip. Vis dėlto kai kurių žmonių „pasiruošimas“ vyksta prieš įstatymą, o tuomet tenka įsikišti ir pareigūnams. Informacija apie nelegalaus naminio alkoholio gamybos suintensyvėjimą prieš Kalėdas pareigūnus pasiekia vis dažniau.
Rasti įkalčiai
Rasti įkalčiai / Šiaulių apskr. VPK nuotr.

Vietoje sulčių – nelegalus gėrimas

Štai lapkričio 25-osios rytą, Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai, apsilankę Telšiuose, Palangos gatvėje esančiame garažų masyve, viename garažų rado 349-nias dviejų litrų pakuotes su rudos spalvos skysčiu, kuris skleidė alkoholio kvapą.

Gėralas buvo supilstytas į maišelius su kraneliais. Į tokius įprastai pilstomos šviežiai išspaustos sultys. Užrašas ant dėžutės, kurioje buvo įpakuotas maišelis su neaiškios kilmės alkoholiu, bylojo, kad čia turėtų būti romas.

Koks alkoholis iš tikrųjų yra pakuotėse, paaiškės po specialistų tyrimo.

Garažas priklauso 24 metų Telšių gyventojui, juo naudojasi ir pastarojo tėvas. Tad jiems abiem pareikšti įtarimai dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) laikymo. O 55 metų tėvui dar pradėta ir administracinė teisena už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, nes kratos metu jo namuose buvo rasta beveik 13 tūkstančių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių, kurios nebuvo pažymėtos mūsų šalies banderolėmis.

Blaivus, bet su kroviniu

Po poros savaičių, gruodžio 7-ąją, Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai demaskavo dar vieną nelegalaus alkoholio savininką. 49 metų Telšių rajono gyventojas buvo sustabdytas Telšiuose, Džiugo gatvėje.

Pareigūnai vykdė vairuotojų blaivumo kontrolę. Atomobilio „Audi A4“ vairuotojas buvo blaivus, bet, pasirodo, gabeno neleistiną krovinį. Iš automobilio bagažinės pareigūnai iškrovė 8 plastikinius dviejų dešimčių litrų kanistrus su juose esančiu skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą.

Tokio pat skysčio buvo rasta ir šio vyro garaže. Iš čia paimtos dar 78 įvairios talpos plastikiniai kanistrai su „naminuke“.

Iš apyvartos buvo eliminuotas didžiulis kiekis nelegalaus alkoholio, jo savininkas atsidūrė areštinėje, o potencialūs pirkėjai liko „ant ledo“.

Šiaulių apskr. VPK nuotr./Rasti įkalčiai
Šiaulių apskr. VPK nuotr./Rasti įkalčiai

Gaisras – išdavikas

Naminės degtinės gamintoją Radviliškio rajone išdavė gaisras.

Dapšionių kaime gyvenantys žmonės gruodžio 6-osios vidurdienį pamatė iš vieno namo rūkstančius dūmus. Atvykę ugniagesiai gaisrą užgesino, Pasirodo degė čiužinys, ant kurio gulėjo ir rūkydamas užmigo neblaivus šeimininkas.

Gaisrą gesindami ugniagesiai pastebėjo, kad vyras nuo krosnies pačiupo du didžiulius bidonus ir nunešė į kitą kambarį. Kai į įvykio vietą atvykę Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai panoro užeiti į tą kambarį, šeimininkas jų įleisti nepanoro. Vėliau paaiškėjo – kodėl.

Pasirodo, bidonai – tai aparatas naminei degtinei gaminti, kuriame buvo 18 litrų raugo tai degtinei gaminti. 34 metų radviliškietis buvo agresyvus, tikrintis girtumą atsisakė. Iš pradžių daug kartų už įvairius nusikaltimus teistas vyras gynėsi šio aparato nuosavybės, vėliau pripažino, kad įrenginys priklauso jam ir kad jau prieš kelias dienas jis ragavo šiuo aparatu pagaminto gėralo.

Dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo aparato laikymo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas, o dėl raugo laikymo, gaisro sukėlimo ir policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo – administracinio nusižengimo teisena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius