Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinį savaitgalį muitininkai iš slėptuvių traukė cigaretes

Ilgąjį savaitgalį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 70 tūkst. Lt.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės. / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Kovo 11 dieną Ramoniškių (Sudargo) kelio poste buvo sulaikyti keturi mūsų šalies piliečiai, bandę parsivežti pigesnių rusiškų cigarečių. Muitinės pareigūnai, turėdami informacijos apie nelegaliai gabenamus rūkalus, detaliai patikrino vežėjų automobilius ir dvigubame stoge, atsarginiuose ratuose bei automobilių ertmėse įrengtose slėptuvėse aptiko beveik 4 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George Super Lights“, kurios įvertintos daugiau kaip 25 tūkst. Lt.

Kovo 13-osios naktį į Kybartų kelio postą iš Kaliningrado srities „Audi“ automobiliu atvykęs Kybartų miestelio gyventojas žodžiu deklaravo, kad negabena jokių muitinei privalomų pateikti daiktų ar prekių. Tačiau muitininkų nesuklaidino toks tvirtinimas ir kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais automobilį buvo nuspręsta patikrinti detaliai. Išmontavus automobilį, degalų bake, už galinės sėdynės ir duryse įrengtose slaptavietėse buvo rasta 3 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy“ ir 260 pakelių cigarečių „Denim“. Tabako krovinys įvertintas beveik 24 tūkst. Lt.

Per šventinį savaitgalį Kybartų kelio posto pareigūnai patikrino ir daugiau automobilių, kurių vairuotojai mėgino paslėpti nedidelius kiekius kontrabanda gabenamų cigarečių. Bendra sulaikytų rūkalų vertė – per 21 tūkst. Lt.

Pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, nelegaliai gabentos cigaretės ir transporto priemonės sulaikytos. Realizavus sulaikytą kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, daugiau kaip 49 tūkst. Lt.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Nelegaliai gabentos cigaretės
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Nelegaliai gabentos cigaretės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius