Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 02 /11:08

Šventojoje sučiuptas po teismo pabėgęs ir kone metus slapstęsis gydytojos Dainos Juškevičiūtės žudikas Vytautas Albokas

Sausio 1-ąją Šventojoje, nuomojamame bute, sučiuptas Vytautas Albokas, nuo kovo slapstęsis nuo teisėsaugos po to, kai buvo nuteistas už gydytojos internės Dainos Juškevičiūtės nužudymą.
Vytautas Albokas, pripažintas kaltu buvusios mylimosios nužudymo byloje, turės kalėti 11 metų.
Vytautas Albokas, pripažintas kaltu buvusios mylimosios nužudymo byloje, turės kalėti 11 metų. Dar dveji metai nelaisvės jam gresia už slapstymąsi nuo policijos pareigūnų. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Sausio 1-osios vakare pareigūnai pasibeldė į vieną butą Šventojoje. Durų jiems niekas neatidarė, nors pareigūnai turėjo informacijos, kad čia slapstosi trisdešimtmetis V.Albokas. Buto durys buvo išlaužtos.

Maisto turėjo mėnesiui

Kaip praneša dienraštis „Klaipėda“, apžėlęs, gerokai sumenkęs jaunas vyras buvo apsirūpinęs maistu maždaug mėnesiui. Spėjama, kad jis čia galėjo slapstytis netrumpą laiką. Būtiniausių dalykų jam, greičiausiai, pristatydavo artimieji. Jis pats iš nuomojamo buto nekišo nosies.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Vytautas Albokas buvo pakeitęs išvaizdą.
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Vytautas Albokas buvo pakeitęs išvaizdą.

Apžėlęs, gerokai sumenkęs jaunas vyras buvo apsirūpinęs maistu maždaug mėnesiui.

Pamatęs pareigūnus bėglys nesigynė, kad yra už žmogžudystę ieškomas V.Albokas ir stebėjosi, kad buvo demaskuotas šventinę dieną.

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje Aukščiausiasis Teismas neskundžiama nutartimi šį vyrą pripažinto teisingai nuteistu už jaunos medikės nužudymą.

V.Albokas pasislėpė iki Apeliacinio teismo sprendimo. 2013 metų kovo mėnesį jis atgavo 50 tūkst. litų užstatą ir pradingo. Tada buvo paskelbta oficiali gargždiškio paieška, o kiek vėliau pradėtas ikiteisminis tyrimas už vengimą atlikti paskirtą bausmę. Spėliota, kad V.Albokas gali slapstytis užsienyje.

Įkyriai persekiojo

25 metų medikė praktikantė Daina Juškevičiūtė buvo nužudyta 2010 metų sausio 22 dieną nuomojamame bute Klaipėdoje. Mergina buvo badoma, mušama, galiausiai – pasmaugta.

VIDEO: Išvaizdą pakeitęs Vytautas Albokas

Jauna mergina kurį laiką draugavo su simpatišku V.Alboku. Kai pati sumanė skirtis su gargždiškiu, šis ėmė įkyriai persekioti. D.Juškevičiūtė apie tai prasitarė ir artimiesiems. Nelaimės dieną mergina mamai prasitarė, kad turi papasakot kažką svarbaus. Tačiau, apie ką norėjo duktė pasikalbėti, mama taip ir nesužinojo: į Klaipėdą atvykusi motina rado dukrą nužudytą nuomojamame bute Kauno gatvėje.

Teisme V.Albokas neprisipažino ir atkakliai neigė žudęs, nors įrodymai buvo akivaizdūs – bte buvo aptikta gargždiškio pėdsakų.

Už slapstymąsi nuo teisingumo vykdymo asmuo gali būti baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius