Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svetimą žmoną suviliojęs bei nužudęs vyras veržėsi į laisvę

Vilniaus teismas atmetė žiauria žmogžudyste išgarsėjusio Kęstučio Drungėlo prašymą dėl lygtinio paleidimo.
Net ir sukčiui patekus už grotų, jo telefonu skambindavo patiklios aukos.
Kalėjimai vartai žudikui kol kas neatsivėrė. / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus 3 apylinkės teismo teisėja Nida Vigelienė pranešė, kad už žmogžudystę nuteistam Mockų kaimo (Šilutės r.) gyventojui 35 metų K.Drungėlui dar anksti realiai svajoti apie laisvę.Prieš sugyventinės nužudymą K.Drungėlas jau buvo teistas už nepilnametės grupinį išžaginimą.

Devyneriems metams už neva mylėtos moters nužudymą nuteistam vyrui pataisos namų vartai atsivers tik 2011-ųjų rugsėjo 28 dieną, o jo prašymą dėl išankstinio paleidimo teismas ketvirtadienį atmetė.

Po savaitės mirė ligoninėje

Sau ir dar ne vienam žmogui K.Drungėlas sugadino gyvenimą dar 2002 metais. Nužudytoji 29 metų Jelena Mažonienė su negeriančiu, net nerūkančiu sutuoktiniu augino du nepilnamečius vaikus. Bet Kęstutis, anot buvusio vyro, Jeleną tiesiog nuviliojo.

Kęstučio ir Jelenos draugystė truko neilgai, apie pusmetį. Sykį girtas K.Drungėlas aptiko sugyventinę besivaišinančią su kitais vyrais. Todėl įtaręs moterį neištikimybe ją smarkiai aptalžė, netgi pervažiavo dviračiu ir paliko. Egzekuciją matė keli lauke žaidę vaikai. Sužalota moteris po savaitės ligoninėje mirė.

Buvęs J.Mažonienės vyras baudžiamojoje byloje buvo pripažintas nukentėjusiuoju.

Klaipėdos apygardos teismas už žmogžudystę K.Drungėlui, tik iš dalies pripažinusiam kaltę, 2003 metų vasario 13 dieną skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę. Šį nuosprendį vyriškis nesėkmingai bandė skųsti net Lietuvos Aukščiausiajam teismui.

Už grotų elgiasi nepavyzdingai

Kaip šiandien pabrėžė Vilniaus teisėja N.Vigelienė, nuteistasis padarė sunkų, tyčinį nusikaltimą. Bylą kuruojanti prokurorė teisme pareiškė nuomonę, jog likę dveji metai ir du mėnesiai, kuriuos K.Drungėlas turėtų praleisti už grotų – pernelyg žymi jam skirtos bausmės dalis, kad ją galima būtų „nurašyti“.

Kategorišką nuomonę apie tai, kad K.Drungėlas dar nenusipelnė lygtinio paleidimo, pareiškė ir pataisos namų administracijos atstovai, žinantys apie nuteistojo kasdienį elgesį, charakterį, vertybes.

Beje, prieš sugyventinės nužudymą K.Drungėlas buvo teistas už nepilnametės grupinį išžaginimą.

Ketvirtadienio jam nepalankų nutarimą K.Drungėlas galės per 5 dienas apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Iš naujo prašyti teismo malonės po galutinai atmesto prašymo nuteistiesiems leidžiama kas pusę metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius