-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tado Blindos“ būrelio medžioklės plotuose siautė brakonierius

Telšių rajone sulaikytas visureigį „Mitsubishi Pajero“ vairavęs brakonieriavęs medžiotojas. 
Konfiskuotas ginklas
Konfiskuotas ginklas / Šiaulių RAAD nuotr.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai vykdydami gyvosios gamtos apsaugos reidą Telšių rajone sulaikė vyrą dorojantį nušautą stirniną. Sumedžioto gyvūno licencija nepažymėjusiam medžiotojui gresia nemenka 1800 eurų bauda, ginklo bei visureigio, kuriuo buvo gabentas žvėris konfiskavimas, taip pat teisės medžioti atėmimas.

Aplinkosaugininkai vakar vakare rengė reidą ir tikrindami Telšių rajono miškus, „Tado Blindos“ medžiotojų ir žvejų būrelio medžioklės plotų vienete išgirdo šūvį. Apžiūrėdami teritoriją inspektoriai pastebėjo išvažiuojantį visureigį „Mitsubishi Pajero“. Automobilis pasuko į netoliese esančią Paškuvėnų kaimo sodybą.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) darbuotojai nutarė sodybą patikrinti ir neapsiriko. Sodybos ūkiniame pastate rastas medžiotojas V.S. (gim.1959 m.) dorojantis sumedžiotą suaugusį stirnos patiną. Patinas nebuvo pažymėtas specialios paskirties plomba su licencija, kaip tai numato medžioklės Lietuvos Respublikoje taisyklės.

Kieme stovinčio automobilio „Mitsubishi Pajero“ bagažinėje rasta kraujo ir stirnos kailio plaukų bei medžioklinis šautuvas su optiniu taikikliu.

Medžiotojui V.S. už tai, kad medžioklės tykojant metu, sumedžiojo stirnos patiną ir nepažymėjęs jo specialios paskirties plomba su licencija, pargabeno jį jam priklausančiu automobiliu į Paškuvėnų kaimą ir pradėjo doroti surašytas protokolas (ANK 290 str. 8d.), o surinkta medžiaga bus perduota teismui. Brakonieriavusiam medžiotojui gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų, ginklo bei visureigio konfiskavimas, teisės medžioti iki penkerių metų atėmimas.

Be to jam teks atlyginti daugiau kaip 1600 eurų žalos, padarytos laukinei gyvūnijai, pažymima Šiaulių RAAD atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius