-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadžikistano sostinėje Dušanbėje pirmą kartą sulaikytos dvi narkotikų kurjerės iš Lietuvos

Trys užsienio piliečiai, įtariami iš viso penkių kilogramų heroino, pagaminto Afganistane, kontrabanda, buvo sulaikyti Tadžikistano sostinės Dušanbės oro uoste, pirmadienį pranešė šios Centrinės Azijos šalies muitinės tarnybos spaudos tarnyba.
Heroinas
Heroinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dvi Lietuvos pilietės ir vienas Rusijos pilietis sulaikyti per patikrinimą muitinėje Dušanbės oro uoste, kai jie registravosi į reisą Dušanbė-Biškekas“, – sakoma spaudos tarnybos pranešime.

44 metų Lietuvos pilietės bagaže buvo rasta 1,6 kg heroino, kitos Lietuvos pilietės, 23-ejų metų, – 1,8 kg heroino, o 28 metų Rusijos pilietis mėgino pervežti 1,6 kg heroino.

„Užsienio piliečiai sulaikyti ir perduoti prokuratūros institucijoms, kur jiems bus iškelta baudžiamoji byla“, – praneša spaudos tarnyba.

Pranešime pažymima, kad tai pirmas kartas, kai Dušanbės oro uoste buvo sulaikyti narkotikų kurjeriai, kurie vyko ne į Rusijos ar Europos miestus, o į gretimą Kirgiziją. Taip pat pirmą kartą sulaikytos Lietuvos pilietės.

2009 metais Tadžikistano jėgos institucijos paėmė iš neteisėtos apyvartos narkotikų 24,8 proc. mažiau palyginti su ankstesniais metais, kai buvo konfiskuota maždaug 4570 kilogramų narkotikų.

Tadžikistanas, kuris turi su Afganistanu 1344 km sieną, yra vienas šioje šalyje pagaminto heroino tranzito maršrutų, einančių į Rusiją ir toliau į Rytų bei Vakarų Europos šalis.

Jungtinių Tautų duomenimis, „šiauriniu maršrutu“ – per Tadžikistaną, Turkmėniją ir Uzbekiją – gabenama maždaug 20 proc. Afganistane pagamintų narkotikų.

Nuo 2010 metų pradžios Tadžikistano jėgos struktūrų atstovai sulaikė maždaug 700 kg narkotikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius