Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Tailande tūnančio Sergejaus Rachinšteino advokatas ginčija kitoje byloje skirtą suėmimą

Kalėti nuteisto vilniečio verslininko Sergejaus Rachinšteino advokatas teismui apskundė kitoje sukčiavimo byloje teismo jam skirtą suėmimą.
Sergejus Rachinšteinas
Sergejus Rachinšteinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teismų informacinė sistema LITEKO skelbia, kad S.Rachinšteinui suėmimas buvo skirtas Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi balandžio 29 dieną.

„Man atrodo, kad tai – perteklinis dalykas, kad tai nereikalinga. Taip, mano skundas“, – BNS sakė advokatas Andrius Baranskis. Jis teigė, kad jo klientas užsienyje dabar serga.

„Aišku, kad ketina sugrįžti“, – sakė gynėjas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Sergejaus Rachinšteino advokatas teisme
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./advokatas A.Baranskis

Vasario 6 dieną Vilniaus apygardos teismas išdavė Europos arešto orderį iš Lietuvos išvykusiam sukčiavimo byloje nuteistam milijonieriui. Po šio sprendimo S.Rachinšteinas turėtų būti perduotas Lietuvai, jei atvyks į kurią nors kitą Europos Sąjungos valstybę.

Nutartį paskelbusi teisėja Sigita Bieliauskienė sakė, kad S.Rachinšteinas yra nuteistas realia laisvės atėmimo bausme, nuosprendis įsiteisėjęs, į Lietuvą nuteistasis neatvyksta, jo buvimo vieta nėra žinoma.

Pernai gruodžio 30 dieną Vilniaus apygardos teismas S.Rachinšteiną pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir nuteisė kalėti pustrečių metų. Nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo.

Skelbiant nuosprendį pernai gruodžio 30 dieną Vilniaus apygardos teisme S.Rachinšteinas nedalyvavo, manoma, kad jau tuo metu jis buvo išvykęs iš Lietuvos. Jeigu pasitvirtins versija, kad nuteistasis pasislėpė nuo bausmės, pareigūnai nuosprendžiui įvykdyti jo galės ieškoti dar 15 metų – tokią trukmę numato įstatymas.

S.Rachinšteinas taip pat yra įtariamasis kitoje sukčiavimo byloje, joje jis buvo sulaikytas pernai kovo mėnesį, teismas netrukus jį leido suimti. Tačiau suimtojo skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad verslininkas turi būti paleistas nedelsiant, apylinkės teismo nutartis dėl suėmimo dviem mėnesiams panaikinta.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas rugsėjo 8 dieną nagrinės S.Rachinšteino ir kitų nuteistųjų skundus dėl Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio. Kasacinius skundus rašytinio proceso tvarka nagrinės trijų teisėjų kolegija – tai reiškia, kad skundai bus nagrinėjami šalims nedalyvaujant.

Lietuvos teisėsauga dėl ieškomo nuteisto verslininko kreipėsi į Tailando, kuriame jis buvo pastebėtas, teisėsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius