Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taksisto nuodėmių sąrašas – įspūdingas

Jeigu taksi vairuotojams būtų privaloma skelbti savo biografiją, kažin ar kaunietis Romualdas Gaska būtų turėjęs nors vieną keleivį.
Romualdas Gaska
Romualdas Gaska / „Lietuvos žinių“ nuotr.
Temos: 1 Mama

UAB „Delita" taksistu dirbęs 51 metų R.Gaska neseniai išgirdo jau dešimtą savo biografijoje nuosprendį. Tarp ankstesnių buvo ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo verdiktas – 12 metų bausmė už tai, kad dėl palikimo nušovė brolį. Netrukus R.Gaska, minantis teismų slenksčius nuo 16-os, vėl bus teisiamas už tokio paties „kalėjimo kamščio" kaip ir jis nužudymą. Už žiaurų susidorojimą pernai vasarą vyriškiui jau gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pateko į spąstus

Kauno miesto apylinkės teisme nagrinėtos bylos, pagal kurią R.Gaska pasiųstas už grotų 6 metams ir 6 mėnesiams, esmė – narkotikai ir prostitucija. Būtent ši byla tapo raktu, padėjusiu Kauno teisėsaugininkams įminti pernai rugpjūtį prie Pažaislio vienuolyno įvykdyto šiurpaus susidorojimo su narkomanu, pravarde Velnias, mįslę.

Nužudymu įtariamas R.Gaska buvo sulaikytas po kelių savaičių per Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos operaciją, nukreiptą prieš prostituciją

Nužudymu įtariamas R.Gaska buvo sulaikytas po kelių savaičių per Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos operaciją, nukreiptą prieš prostituciją. Tada klientais apsimetę pareigūnai paskambino vienu laikraštyje skelbtu telefonu, kuriuo siūlytas erotinis masažas, ir nuvyko nurodytu adresu – į Kovo 11-osios gatvės daugiaaukščio butą. Juos pasitiko 2 prostitutės. Bute buvo girdėti ir vyriškas balsas. Pasiteiravus, kas tas žmogus, prostitutės paaiškino, kad tai – jų apsaugininkas. Tai buvo R.Gaska, kaip vėliau paaiškėjo, šio 3 kambarių buto nuomininkas. Viename kambaryje gyveno jis su sugyventine, kitą buvo užleidęs prostitutėms, o trečiame šios priimdavo klientus.

Vos pabėgo

Tada R.Gaskos kambaryje pareigūnai rado revolverį ir heroino. Sužinojęs, kad „klientai" - iš policijos, jis bandė siūlyti pinigų. Kai pareigūnų papirkti nepavyko, sulaikomas priešinosi.

Sąvadavimu kaltintas R.Gaska neprisipažino esąs kaltas. Tai buvo įrodyta teisme liudijusių prostitučių parodymais. Viena jų – Latvijos pilietė, kita – lietuvė, neturinti nuolatinės gyvenamosios vietos.

Prostitutes, anksčiau dirbusias sostinės geležinkelio stoties prieigose, R.Gaska apgyvendino Kauno savivaldybei priklausančiame socialiai remtinų asmenų bendrabutyje, kuriame glaudėsi ir pats su sugyventine. Tačiau kaimynai greitai suprato, kas tai per paukštytės, ir ėmė reikalauti nemokamo sekso.

Pelnu dalytasi perpus

Sprukdami nuo įžūlėjančių kaimynų R.Gaska ir jo mergužėlės persikėlė į sugyventinės dėdės nuomojamą sodybą – 30 km už Kauno. Taksistas pats vežiojo jas vykdyti užsakymų Kaune. Prostitutės, kaip ir R.Gaska, vartojo narkotikus. Pasak vyriškio, už vežiojimą merginos atsilygindavo jam ir nemokamu seksu – 2–3 kartus per savaitę. Iš sodybos kompanija išsikėlė, nes joje nebuvo karšto vandens – tai apsunkino prostitučių darbo sąlygas. Tada ir išsinuomotas būstas Kovo 11-osios gatvėje.

Vienos prostitutės teigimu, per tuos porą mėnesių šiame bute ji užsidirbo apie 10 tūkst. litų. Viena valanda dieną klientams kainavo 200, valanda naktį – 300 litų. Pusė uždirbtos sumos pagal susitarimą atitekdavo R.Gaskai.

Skolos kaina

Minėtos prostitutės – pagrindinės liudytojos ir kitoje R.Gaskai iškeltoje byloje, kurią netrukus atvers Kauno apygardos teismas. Joje taksistas kaltinamas mažiausiai 69 smūgiais metaliniu laužtuvu, gumine lazda, rankomis ir kojomis nužudęs 44 metų narkomaną. Šis buvo vos prieš kelis mėnesius grįžęs iš įkalinimo įstaigos – dažnos savo gyvenamosios vietos. Velnio pravardę turėjusi auka smaugta ir metaliniu lynu, kurio tikroji paskirtis – vilkti automobilį, badyta peiliu. Egzekucija surengta prostitučių, kurias Velnias apgavo, akyse. Narkomanas paėmė iš jų 2 tūkst. litų, už kuriuos turėjo nupirkti heroino, bet kvaišalus suvartojo pats.

R.Gaska neprisipažįsta esąs kaltas ir dėl nužudymo. Tvirtina, kad Velnią nukankino pačios prostitutės. Neva dar sakęs joms: „Kvailės, baikit – žmogų užmušite!" Tačiau perpykusios moterys jo neklausė.

Tarp aukų – ir užsienietis

Dar vienas R.Gaskos padarytas nusikaltimas, kurį pavyko atskleisti – bandymas pasinaudoti neblaivaus užsieniečio, pernai pavasarį važiavusio jo taksi, kortele.

Vokiškai kalbėjęs klientas su draugu tąnakt įsėdo į R.Gaskos taksi. Kai vyrai išlipo, automobilyje jis teigė radęs piniginę, kurioje buvo 2 banko kortelės ir užsienio piliečio dokumentai. Šiuos išmetė, o su kortelėmis rytą nuskubėjo į prekybos centrą „Iki", esantį prie namų. Ekrane pasirodžius užrašui, kad pateikta kortelė – vogta ir jau spėta užblokuoti, kasininkė iškvietė apsaugą.

Už neteisėtą disponavimą svetima elektronine mokėjimo priemone Kauno miesto apylinkės teismas skyrė R.Gaskai 3 metų laisvės atėmimo bausmę, už sąvadavimą – 5 metų. Už grotų jis pasiųstas 6 metams ir 6 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius