Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tamsoje pamatę VSAT visureigio šviesas gruzinai krito ant žemės ir meldėsi, kad liktų nepastebėti

Iš Baltarusijos atėjusius du gruzinus pasieniečiai susekė termovizorinėmis kameromis.
termovizoriu-pagalba-pasienieciai-sulaike-du-gruzinus-neteisetai-kirtusius-siena
Sulaikyti gruzinai

Naudodamiesi stebėjimo sistema pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė du iš Baltarusijos neteisėtai į Lietuvą patekusius Gruzijos piliečius. Naktį išvydę pasieniečių visureigio šviesas jie griuvo ant žemės ir bandė išlikti nepastebėti, tačiau nė neįtarė, kad visą laiką yra stebimi pasieniečių termovizorinių kamerų.

Ketvirtadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai užfiksavo sienos pažeidimą. Techninėmis kontrolės priemonėmis pastebėta, kad iš Baltarusijos teritorijos ties Šalčininkų rajono Girdijauskų kaimu į Lietuvą neteisėtai įėjo du asmenys.

Į šią vietą iškart buvo nusiųsti arčiausiai buvę VSAT patruliai, o stebėjimo kameras iš Padvarionių užkardos valdę pasieniečiai pažeidėjų nebepaleido iš savo akiračio. Šie ėjo į Lietuvos gilumą.

VIDEO: Termovizorių pagalba pasieniečiai sulaikė du gruzinus, neteisėtai kirtusius sieną

Iš toliau tamsoje pamatę artėjančio VSAT visureigio šviesas pažeidėjai krito ant žemės tikėdamiesi likti nepastebėti. Iš viso į Lietuvos teritoriją jie buvo įėję apie 300 metrų.

VSAT nuotr./Nelegalų sulaikymo vieta
VSAT nuotr./Nelegalų sulaikymo vieta

Į šią vietą atvykusiems pasieniečių patruliams radijo ryšiu informaciją apie tikslią abiejų asmenų buvimo vietą perdavinėjo kolegos iš užkardos.

VSAT nuotr./Sulaikyti gruzinai
VSAT nuotr./Sulaikyti gruzinai

Termovizorinės kameros aiškiai fiksavo abu gulinčius pažeidėjus. Pasieniečiai juos sulaikė.

Paaiškėjo, kad neteisėti migrantai yra 40-ies ir 46-erių Gruzijos piliečiai. Jie turėjo savo šalies pasus, kuriuose, kaip įprasta panašiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytiems gruzinams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Pastaruoju metu neteisėtų migrantų gruzinų, per Lietuvą nelegaliai bandančių patekti į Vakarų Europą, skaičius yra smarkiai sumažėjęs. Šiemet pasieniečiai yra sulaikę 4 tokius asmenis, 2016-aisiais jų buvo 24.

Daugiausiai gruzinų VSAT pareigūnams taip įkliuvo 2012 m. – 299. Kitąmet buvo sulaikyti 173 Gruzijos piliečiai, 2014 m. – 172, 2015 m. – 96 neteisėti migrantai iš Gruzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius