-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tariamai į Olandiją veršelius pardavinėjusi Mažeikių įmonė nuslėpė milijonines sumas mokesčių

Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, bendradarbiaudama su Olandijos mokesčių administratoriumi, padėjo į valstybės biudžetą grąžinti beveik 2 mln. litų.
Mokesčiai
Mokesčiai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Telšių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Telšių AVMI) darbuotojai išaiškino Mažeikių rajone esančią uždarąją akcinę bendrovę (toliau – UAB), užsiimančią gyvų gyvulių didmenine prekyba, kuri tariamais sandoriais siekė nuslėpti mokesčius. Lietuvoje supirkinėdavusi veršelius ir juos eksportuodavusi į Olandiją bendrovė į valstybės biudžetą privalės sumokėti beveik du milijonus litų nuslėptų mokesčių, baudų bei delspinigių.  Daugiau kaip pusė šios sumos į biudžetą jau sugrąžinta.

Kaip rašoma Telšių AVMI pranešime, Olandijos įmonės, kurioms vadovavo Mažeikių rajone esančios UAB direktoriaus šeimos nariai – tėvas ir brolis – Olandijos piliečiai, veršelius transportuodavo į Olandiją. Šioje šalyje jie buvo realizuojami.

Atliekant UAB kompleksinį patikrinimą nustatyta, kad per dvejus metus su dviem Olandijos įmonėm tarpininkavimo ir transporto paslaugų sandorių sudaryta daugiau kaip už 4 milijonus litų.

Sulaukus informacijos, kad Lietuvoje veikiančios UAB veikla neskaidri, Telšių AVMI atliko kompleksinį mokestinį patikrinimą. Bendradarbiaujant su Olandijos mokesčių administratoriumi paaiškėjo, kad abi Olandijos įmonės savo šalyje neapskaičiavo, nedeklaravo ir nesumokėjo mokesčių nuo pajamų, gautų už tarpininkavimo ir transporto paslaugų teikimą. Įmonių buhalterinėje apskaitoje neužfiksuoti sandoriai su Lietuvoje esančia UAB, kuri taip pat negalėjo pateikti jokių tarpininkavimą patvirtinančių dokumentų.

,,Darytina išvada, kad abiejų Olandijos įmonių tarpininkavimo ir transporto paslaugos buvo tariamos, - sako Telšių AVMI viršininkas Algimantas Laucevičius. -  Lietuvoje esanti UAB neteisėtai mėgino padidinti sąnaudas, siekdama sumažinti mokėtinus pridėtinės vertės ir pelno mokesčius“.

Telšių AVMI primena, kad visą informaciją, kaip teisingai apskaičiuoti, deklaruoti, sumokėti mokesčius bei pranešti apie mokestinius pažeidimus, galima paskambinus Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius