Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tarnybą policijoje iškeitė į gaisrų gesinimą: „Po reformos nebegali užtikrinti darbo kokybės“

Per pusmetį Akmenės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje pradėjo dirbti net trys buvę policijos pareigūnai – vidaus tarnybos kapitonai Marius Kupstys, Donatas Grigorevičius ir Vytas Noreikis. Dabar jie tęsia tarnybą gesindami gaisrus ir atlikdami gelbėjimo darbus.
Marius Kupstys ir Donatas Grigorevičius
Marius Kupstys ir Donatas Grigorevičius / VPGT nuotr.

Pasak Akmenės ugniagesių vadovo Dariaus Liniausko, kolektyvą papildė atsakingi ir motyvuoti žmonės, rašoma Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos „Facebook“ paskyroje.

Prieš porą mėnesių ugniagesiu gelbėtoju įsidarbinęs Donatas Grigorevičius policijoje dirbo trylika metų. Jis yra baigęs Mykolo Romerio universitete teisę.

VPGT nuotr./Donatas Grigorevičius
VPGT nuotr./Donatas Grigorevičius

„Kai nusprendžiau išeiti iš policijos, manęs net klausė, kodėl, nes darbe buvau labai gerai įvertintas, tad būtų dar pakilęs koeficientas. Buvo ir karjeros galimybių. Bet, manau, kad svarbu ne tik pinigai. Žinoma, gali būti ir universaliu policininku, bet yra labai sunku dirbti, kai negali užtikrinti darbo kokybės. Po reformos policijoje labai išaugo darbo krūviai. Jaučiau nuolatinę įtampą. Tai ir paskatino rinktis kitą sritį“, – teigia D.Grigorevičius.

O ugniagesio gelbėtojo kvalifikaciją jis įgijo, porą mėnesių pasimokęs Ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Teko Donatui jau ir ne vieną gaisrą gesinti. Įsitikino – iššūkių ir adrenalino netrūksta ir šiame darbe, bet svarbiausia, kad profesionaliai gali atlikti savo pareigas.

O Marius Kupstys, policijoje išdirbęs daugiau kaip dešimt metų, jau pusmetis, kai priešgaisrinėje tarnyboje dirba skyrininku. Šiaulių universitete jis yra baigęs kūno kultūros ir sporto pedagogikos specialybę.

VPGT nuotr./Marius Kupstys
VPGT nuotr./Marius Kupstys

„Beje, esu anksčiau devynerius metus dirbęs ugniagesiu gelbėtoju, tad teko tik atnaujinti žinias ir įgūdžius“ – sako jis, neslėpdamas, kad ir darbas kriminalinėje policijoje jam patiko.

Deja, po reformos policijoje, smarkiai išaugus darbo krūviui, tekę nuolat skubėti, didėjo ir klaidų tikimybė.

Todėl sužinojęs, kad priešgaisrinėje tarnyboje yra laisvas etatas, tik apsidžiaugė. O dėl apie 20 eurų sumažėjusio atlyginimo pareigūnas nedūsauja. Jo akimis, kur kas svarbiau – gera savijauta. Dabar atrado daugiau laiko ir sunkiajai atletikai. „Grįžti buvo verta“, – neabejoja jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius