-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarnybinio patikrinimo išvada: prokuratūroje nebuvo prarasta ar atskleista įslaptinta informacija

Generalinėje prokuratūroje baigtas tarnybinis patikrinimas dėl galimų įslaptintos informacijos apsaugos reikalavimų pažeidimų, kuriuos galėjo padaryti tuometinio Generalinės prokuratūros Informacinio saugumo ir operatyvinės veiklos kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Petravičienė laikotarpiu nuo jos darbo pradžios šiame skyriuje iki kol buvo gautas atsakymas iš Valstybės saugumo departamento dėl jos tinkamumo darbui su įslaptinta informacija.

Generalinio prokuroro 2010 m. lapkričio 18 d. įsakymu L.Petravičienė, pasirašiusi pasižadėjimą saugoti įslaptintą informaciją, nuo 2010 lapkričio 19 d. perkelta iš Generalinės prokuratūros Kanceliarijos vyriausiosios specialistės pareigų į Informacinio saugumo ir operatyvinės veiklos kontrolės skyriaus vyriausiosios specialistės pareigas, neturėdama leidimo dirbti su įslaptinta informacija, turinčia aukštesnę slaptumo žymę nei „Riboto naudojimo“.

Komisija, atlikusi tarnybinį patikrinimą, nustatė, kad nėra duomenų, patvirtinančių, kad L.Petravičienė būtų registravusi ar dirbusi su įslaptintais dokumentais, žymimais slaptumo žymomis „Konfidencialiai“, „Slaptai“, „Visiškai slaptai“. Konstatuota, kad valstybės ar tarnybos paslaptį sudaranti informacija laikotarpiu nuo 2010 lapkričio 19 d. iki 2011 vasario 2 d., kai buvo gautas atsakymas iš Valstybės saugumo departamento dėl L.Petravičienės tinkamumo darbui su įslaptinta informacija, nebuvo prarasta ar atskleista. Tokią išvadą pateikė ir Valstybės saugumo departamentas.

Komisija taip pat padarė išvadą, kad Ernestas Vainas, būdamas paskirtas Generalinės prokuratūros Informacinio saugumo ir operatyvinės veiklos kontrolės skyriaus vyriausiuoju prokuroru, pagal savo kompetenciją atliko būtinus ir objektyviai galimus veiksmus, siekdamas užtikrinti, kad L.Petravičienė dirbdama neturėtų galimybės susipažinti su įslaptinta informacija, turinčia aukštesnę slaptumo žymę nei „Riboto naudojimo“.

Tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas po to, kai Generalinėje prokuratūroje gauti du analogiški Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos ir Lietuvos Respublikos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto persiųsti prokurorės O.Rojutės skundai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius