Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarnybinis šuo aptiko nelegalų į žemę užkastus telefoną ir peilį

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du neteisėtai iš Baltarusijos sieną kirtusius nelegalus, prisistačiusius Gruzijos ir Armėnijos piliečiais. Sulaikymo operacijoje pasižymėjo tarnybinis vokiečių aviganis Ori, aptikęs nelegalų į žemę užkastus telefoną ir peilį.
Nelegalų daiktai
Nelegalų daiktai / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Tarnybinis šuo Ori
VSAT nuotr./Tarnybinis šuo Ori

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai, naudodamiesi universalia sienos apsaugos sistema, užfiksavo pažeidimą Šalčininkų rajone. Vaizdo stebėjimo priemonėmis susekta, kaip tamsoje du asmenys su kuprinėmis ant pečių neleistinoje vietoje pereina sieną iš Baltarusijos.

Iškart į šią vietą buvo nukreipti arčiausiai buvę pasieniečių patruliai. Jie pradėjo supti netoli nuo sienos paėjusius pažeidėjus. Šie, pamatę VSAT visureigių šviesas, suprato, kad yra susekti. Abu asmenys tamsoje ėmė blaškytis: griuvo ant žemės, netrukus pakilę bėgo, vėliau vėl gulė į daubą, iš kurios po kelių sekundžių vėl bandė sprukti. Sulaikomi abu vyrai pasipriešino, todėl pasieniečiams teko panaudoti jėgą ir pargriovus pažeidėjus surakinti juos antrankiais.

Sulaikytieji buvo nuvežti į Tribonių užkardą, kur apklausos metu prisistatė 31-erių Gruzijos ir 37-erių Armėnijos piliečiais. Kuprinėse jiedu turėjo asmeninių daiktų.

Tuo metu sulaikymo vietoje darbavosi Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio kinologo Rimo Kazilionio vokiečių aviganis Ori. Šuniui buvo duota komanda apieškoti vietovę, kuria judėjo pažeidėjai, kur jie bandė slėptis ir kur buvo sulaikyti. Taip siekta nustatyti, ar į Lietuvą įžengę ir sulaikomi nelegalai nebandė tamsoje atsikratyti kokių nors įkalčių.

Ketverių metų aviganis vykdydamas vietovės apiešką staiga atsigulė. Tai buvo ženklas, kad jis kažką aptiko, tačiau ant rudenį suartos žemės paviršiaus nieko įtartino nebuvo. Kinologas keturkojui davė komandą patikslinti radinio vietą. Tuomet Ori nosimi pradėjo baksnoti į žemę – tai reiškė, kad šuo kažką suuodė po ja.

Netrukus paaiškėjo, kad Ori uoslė yra puiki – pasieniečiai šioje vietoje iš žemės iškasė veikiantį mobilaus ryšio telefoną ir peilį. Paaiškėjo, kad VSAT pareigūnų užspeisti nelegalai taip bandė atsikratyti šių savo daiktų.

Dėl neteisėto sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius