Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp areštuoto Daktarų šeimos turto – daug sklypų, butai, kirpykla, automobilis „Lexus“ ir motociklas

Teismas nagrinėja Jadvygos Daktarienės ir Ramutės Daktarienės skundą dėl pratęsto laikinojo nuosavybės teisių apribojimo.
Jadvyga Daktarienė
Jadvygos Daktarienės vardu yra registruota kirpykla, žemės sklypas, keli butai ir automobiliai. / „Scanpix“ nuotr.

Kamantinėjami žurnalistų nei bylą išnagrinėjęs teisėjas, nei ją kuruojantis prokuroras negalėjo iš atminties pasakyti, kiek ir kokios vertės turtą valdo garsioji Daktarų šeima. Mat turtai skaičiuojami dešimtimis.

Tiesa, pastaruoju metu nuosavybės teisės į sklypus, patalpas ir transporto priemones Daktarams yra suvaržytos laikinuoju areštu. Laikantis apribojimų, turtą draudžiama parduoti, perrašyti ir apskritai juo disponuoti.

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo Henriko Daktaro motinos Jadvygos ir sutuoktinės Ramutės skundą dėl balandžio 6 d. Klaipėdos apygardos teismo nutarties, pagal kurią visų turto apribojimų terminai Daktarams pratęsti dar keliems mėnesiams.

Teisėjas Kęstutis Jucys posėdžio metu pradėjo turtą vardinti, tačiau dėl jo gausos visų duomenų taip ir nepagarsino.

J.Daktarienės vardu yra registruota kirpykla, žemės sklypas, du butai, automobiliai „Chrysler“ ir „Audi A6“.

R.Daktarienei formaliai priklauso keletas sklypų (teigiama, kad iš viso Daktarai jų valdo daugiau nei 10), garsioji pilaitė Užliedžiuose, taip pat lengvasis automobilis „Lexus“ bei mikroautobusas „Volkswagen Multivan.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Henrikas Daktaras
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Henrikas Daktaras

H.Daktaro vardu užrašytas tik motociklas „Gilera“.

Skunde Apeliaciniam teismui H.Daktaro žmona ir motina teigia, kad uostamiesčio teisėjų nutartis nepagrįsta. Moterys tikina, kad visus sklypus, butus ir kitą turtą H.Daktaras įgijo teisėtai.

Anot apeliančių, Klaipėdos apygardos teismui jos buvo pateikusios dokumentus, pagrindžiančius teisėtą turto kilmę, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta. Daktarienių teigimu, nėra jokių duomenų, kad visas šis turtas buvo neteisėtai įgytas ar neteisėtai legalizuotas.

Motina J.Daktarienė skunde teismui pabrėžia, kad jokių neteisėtų pajamų iš savo sūnaus niekada nėra gavusi. Moteris skundžiasi, kad nepagrįstas turto areštas kelia daug nepatogumų.

Savo ruožtu prokuroras Zdislavas Tuliševskis tikino, kad pagrindinėje H.Daktaro baudžiamojoje byloje dar ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkti duomenys, paneigiantys argumentus, kad Daktarų turtas yra teisėtai įgytas ir teisėtai valdomas. Z.Tuliševskis siūlė teismui R.Daktarienės ir J.Daktarienės skundus atmesti kaip visiškai nepagrįstus.

Po posėdžio prokuroras žurnalistams sakė tiksliai nepamenantis, kokios vertės Daktarų turtui yra taikomas areštas. Jei pagrindinę bylą Klaipėdoje nagrinėjantis teismas pripažins, kad jis įgytas neteisėtai, viskas gali būti konfiskuota. Tuo tarpu teisėtai Daktarų valdomo turto areštas reikalingas tam, kad būtų iš ko atlyginti žalą, jei teismas pripažintų pagrįstais nukentėjusiųjų civilinius ieškinius.

Sprendimą šioje apeliacinėje byloje dėl laikinojo nuosavybės teisių apribojimo teisėjas K.Jucys žada skelbti jau penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius