Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarp Vilniaus ir Minsko – blokpostas ir „Porsche Cayenne“, ir „Lamborghini Huracan“

Vilnietis bandė į Baltarusiją išvairuoti Vokietijoje ieškomą „Porsche Cayenne“, tačiau nesėkmingai. Kiek anksčiau Vokietijoje ieškomam sportiniam „Lamborghini“ pasieniečiai irgi neleido išvažiuoti į Baltarusiją.
Vogti automobiliai, patikra
Pakeliui iš Vilniaus į Baltarusiją – STOP signalas ir „Porsche Cayenne“, ir „Lamborghini Huracan“ vairuotojams. / VSAT nuotr.

Šumsko punkte pasieniečiai sulaikė Vokietijoje ieškomą visureigį „Porsche Cayenne“, kuriuo jį vairavęs vilnietis vyko į Baltarusiją.

Ketvirtadienį Šumsko pasienio kontrolės punkte (PKP) Kenos užkardos pareigūnai tikrino į Baltarusiją vykusio visureigio „Porsche Cayenne“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais dokumentus. Jį vairavo 32-ejų Vilniaus gyventojas.

Vairuotojo pateikti asmens dokumentai buvo nepriekaištingi.

Neseniai pradingo užsienyje

Pasieniečiai nustatė, kad šio 2012 m. laidos automobilio nuo šių metų balandžio 17 d. ieškojo Vokietijos teisėsaugininkai. Tokio modelio naudoto automobilio vertė – apie 26 tūkst. eurų.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Apklausę liudytoju, pasieniečiai vairuotoją paleido.

Automobilis saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

VSAT nuotr./Vogtas, kaip įtariama, automobilis „Porsche Cayenne“
VSAT nuotr./Vogtas, kaip įtariama, automobilis „Porsche Cayenne“

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė.

Irgi ieškojo Vokietijos teisėsauga

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) neseniai skelbė, kad pasienyje su Baltarusija buvo fiksuotas ir kitas neeilinis įvykis: sulaikytas prabrangus automobilis „Lamborghini Huracan“ ir Lietuvos pilietis, Vokietijoje ieškomą automobilį gabenęs į Baltarusiją.

Tokio modelio, net ir naudoto, automobilio „Lamborghini Huracan“ vertė – apie 200 tūkst. eurų.

Baltarusijos pasienyje, Šumsko pasienio kontrolės punkte (PKP), VSAT pareigūnai sulaikė retą automobilį „Lamborghini Huracan“ su vokiškais valstybinio numerio ženklais. Kenos užkardos pasieniečiai nustatė, kad aštuonerių metų senumo automobilio (o gaminti šį modelį italai pradėjo prieš devynerius metus) nuo šių metų balandžio 4 d. ieškojo Vokietijos teisėsaugininkai. Vairuotojo pateikti asmens dokumentai buvo nepriekaištingi.

66 metų vilnietis apklaustas

Paaiškėjo, kad automobilį į Baltarusiją mėgino išvežti Lietuvos pilietybę turintis ir Vilniuje gyvenantis 66-erių vyras. Tokio modelio naudoto automobilio vertė – apie 200 tūkst. eurų.

Apklausę liudytoju, pasieniečiai vairuotoją paleido.

VSAT nuotr./Vogtas automobilis „Lamborghini Huracan“
VSAT nuotr./Vogtas automobilis „Lamborghini Huracan“

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Automobilis saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius