Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31 /13:05

Tarptautiniame raganų seminare Ukmergės policija aptiko apie 3 kilogramus narkotinių medžiagų, su lietuviais sulaikyti ir trys užsieniečiai

Ukmergės policijos pareigūnai, vienoje rajono sodybų aptikę apie 3 kilogramus narkotikų, sulaikė devynis žmones. Tarp sulaikytųjų yra Šveicarijos, Suomijos ir Portugalijos piliečių.
Sodyba
Sodyba / Ukmergės policijos nuotr.
Ukmergės policijos nuotr./Narkotikai
Ukmergės policijos nuotr./Narkotikai

Kaip informuoja Policijos departamentas, pirmadienį apie 13.40 val. Ukmergės r., Savidonių kaime, sodyboje, rasta ir paimta apie 3 kg žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos bei apie 0,6 kg juodos spalvos augalinės kilmės medžiagos.

Įtariama, kad tai narkotinė medžiaga.

Įvykio vietoje sulaikyti R.L. (gim. 1992 m.), J.B. (gimusi 1991 m.), A.K. (gim. 1988 m.), E.Š. (gim. 1991 m.), N.M. (gim. 1973 m.), I.S. (gimusi 1995 m.), Šveicarijos pilietis D.W. (gim. 1982 m.), Suomijos pilietis I.S.E. (gim. 1980 m.) ir Portugalijos pilietė L.N. (gimusi 1987 m.).

Sulaikytieji po apklausos paleisti. Daugumai sulaikytųjų surašyti protokolai.

Įvykis tiriamas.

Ukmergės policijos nuotr./Narkotikai
Ukmergės policijos nuotr./Narkotikai

Papildyta 13.05 val.: Kaip rašoma Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime, Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai pirmadienį gavo pranešimą, kad Savidonių kaime vienoje iš sodybų keliamas triukšmas. Paaiškėjo, kad jau nuo ketvirtadienio Savidonyse, miškų apsuptame kaime, vilniečiui J.V. priklausančioje sodyboje vyko  festivalis-stovykla-seminaras „Raganos ritualas“  buvo planuota, kad šiame renginyje dalyvaus apie 100 dalyvių.

Pirmadienį didžioji dalis dalyvių jau buvo išvykusi. Policijos pareigūnai nuvykę į sodybą rado grupę 20-25 metų vaikinų ir merginų, kurie atrodė apsvaigę. Visi sodyboje buvę devyni asmenys, iš kurių trys užsienio piliečiai ir viena nepilnametė mergina, buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Nustatyta, kad jaunuoliai yra atvykę iš įvairių Lietuvos miestų.

Iš Savidonių kaimo atvežtiems asmenims buvo atlikti narkotinių medžiagų patikrinimo testai. Rezultatai patvirtino, jog aštuoni asmenys buvo vartoję narkotikų. Visiems pristatytiesiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 44 str. 2 d. už tokį pažeidimą numatyta bauda iki 500 litų.  Sulaikytieji buvo išleisti, o šešiolikmetė mergina iš Mažeikių perduota tėvams.

Tą pačią dieną sodyboje buvo atlikta krata, kurios metu rasta ir paimta apie 3 kg augalinės kilmės žalios spalvos masės ir apie 700 g augalinės kilmės juodos spalvos masės. Įtariama, kad tai yra narkotinės medžiagos. Ukmergės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Įtarimai kol kas dar niekam nepareikšti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius