-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniame sukčiavimo tinkle – 41 įtariamasis ir beveik 2 milijonai litų nusukto PVM

Po Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros pareigūnų atlikto operatyvinio tyrimo ir baudžiamojo persekiojimo priemonių Lietuvoje išaiškinta organizuota grupė, kuri nusikalstamai veiklai vykdyti naudojo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje registruotas įmones ir iš valstybės biudžeto apgaulės būdu įgijo didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 1,7 milijono litų pridėtinės vertės mokesčio.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / FNTT nuotr.

Kaip informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, pirminiais skaičiavimais, Baltijos valstybėse registruotų ir jokios ūkinės finansinės veiklos nevykdančių įmonių vardu sudaryta įvairių statybinių medžiagų pardavimo, statybos darbų ir kitų paslaugų teikimo sandorių už daugiau kaip 10 milijonų litų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir Vilniaus m. apylinkės prokuratūros pareigūnai, bendradarbiaudami su Vilniaus apskrities valstybine mokesčių inspekcija, realizavo surinktą informaciją. Operacijos metu Vilniuje ir Kaune buvo sulaikyti nusikalstamos veikos organizatoriai ir bendrininkai. Tarp sulaikytųjų yra ir užsienio šalių piliečių.

Tyrimo metu nustatyta, kad Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje registruotų ir jokios veiklos nevykdžiusių įmonių išrašytomis PVM sąskaitomis faktūromis pasinaudojo daugiau nei 20 realiai Lietuvoje veikiančių ūkio subjektų. Bendros operacijos metu atlikta daugiau nei 100 kratų įtariamųjų asmenų namuose ir transporto priemonėse. Kratų metu rasta ir paimta kompiuterinė įranga, šaunamieji ginklai, dokumentai, kuriuose užfiksuota daug vertingos tyrimui informacijos, ir kitos nusikalstamos veikos priemonės. Be to, tyrimo metu areštuota didelės vertės nekilnojamojo turto ir pinigų bankų sąskaitose – jų rasta pakankamai žalai valstybei atlyginti.

Ikiteisminio tyrimo metu iš viso sulaikytas 41 asmuo, jiems pareikšti įtarimai. 11-ai nusikalstamos veikos bendrininkų, tarp jų organizatoriams, paskirta kardomoji priemonė – suėmimas iki 3 mėnesių. Kitiems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, įpareigojimai periodiškai registruotis policijos įstaigoje, dokumentų paėmimai.

Visiems įtariamiesiems be išimties pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo mokesčių srityje, dokumentų suklastojimo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Jau pirminėje tyrimo stadijoje surinkus pakankamai duomenų dėl dalyvavimo nusikalstamoje veikoje ikiteisminio tyrimo teisėjai apklausė daugiau nei 25 įtariamuosius. Susipažinus su kratų metu paimtais dokumentais įtariamųjų ratas gali plėstis.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje toliau intensyviai atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo, apgaulingos apskaitos ir neteisėtos įmonės veiklos. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius