Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragėje įkliuvo penki brakonieriai, graibštais sėmę neršiančias upines nėges

Tauragėje ketvirtadienio vakarą aplinkos apsaugos ir policijos pareigūnai sulaikė penkis brakonierius, draudžiamais įrankiais gaudžiusius neršiančias žuvis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Rolando Žalgevičiaus nuotr.
Temos: 2 Tauragė Policija

Brakonieriai įkliuvo Jūros upėje ties užtvanka. Pareigūnams buvo pranešta, kad upės pakrantėje graibštais žuvis semia dešimt žmonių. Aplinkosaugininkams ir policininkams atskubėjus į nurodyta vietą, čia tebuvo penki vyrai, graibštais iš upės traukę žuvį.

Brakonieriai jau buvo sugavę 83 vnt. neršti plaukiančių upinių nėgių. Greta esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje stovinčiame automobilyje „VW Transporter“ rastos tuščios dėžės, skirtos žuvims krauti.

Pasak aplinkosaugininkų, upinės nėgės šiuo metu plaukia upėmis aukštyn į nerštavietes. Tauragės užtvanka joms užstoja kelią, todėl čia šių žuvų susirenka gana daug. Tuo ir naudojasi brakonieriai.

Visiems sulaikytiesiems surašyti protokolai dėl brakonieriavimo. Jiems gresia baudos nuo 400 iki tūkstančio litų. Pasak pareigūnų, sulaikytieji yra žinomi, jie ne kartą bausti.

Gamtai padaryta 2 tūkst. 600 litų žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius