Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 17 /17:45

Nufilmuota, kaip Tauragėje policija elektrošoku tramdė prieš „Luminor“ protestavusį vyrą

Keletą pastarųjų savaičių prie Tauragėje veikiančio banko „Luminor“ sukinėjosi protesto akciją paskelbęs vyriškis. Kartą ant kaklo jis buvo pasikabinęs plakatą su užrašu: „DNB-Luminor aferistai grąžinkit ką pavogėt“. Sausio 17-ąją šį protestuotoją teko tramdyti Tauragės policijai: vyras į banką veržėsi su pagaliu, juo grasino ir pareigūnams.
Prieš „Luminor“ banką protestuojantis tauragiškis
Prieš „Luminor“ banką protestuojantis tauragiškis / „Tauragės žinių“ nuotr.

„Dvi savaites kasdien prie banko matydavau tą vyrą. Slankiodavo šaligatviu. Kaip jam nešalta, galvojau. Kažkada stovėjo ir prie „Swedbank“.

Ketvirtadienį apie vidurdienį pamačiau jį palei „Luminor“ banką vaikštantį su pagaliu. Eina link banko įėjimo, su ta lazda įnirtingai švaistosi. Išgirdau sirenas – į vietą atvyko du policijos automobiliai. Protestuotojas buvo priėjęs prie pat gatvės krašto – gynėsi lazda nuo nuo policininkų. Panaudoję elektrošoką, galiausiai pareigūnai jį paguldė ant žemės. Atvažiavo dar vienas ekipažas – policijos autobusiukas. Į jį pasodino tą žmogų ir išsivežė“, – keistą nutikimą papasakojo į redakciją besikreipusi 15min skaitytoja.

VIDEO: Policija sulaikė prieš banką Tauragėje protestavusį vyrą

Kas gi tas paslaptingas protestuotojas, dar sausio 9 d. publikacijoje bandė išsiaiškinti „Tauragės žinių“ žurnalistai. Tačiau jiems nepavyko: vyras nebuvo kalbus, atsisakė atskleisti savo tapatybę, paaiškinti reikalo esmę.

Tauragės apskrities policijos atstovė spaudai Greta Kęsminaitė „Tauragės žinioms“ tuomet teigė, kad pranešimų dėl šio vyro elgesio nebuvo gauta, o susirinkimų įstatymas tokių piliečio veiksmų nedraudžia. Akivaizdu, kad iki tol, kol nepradedama švaistytis lazda.

Pranešimo apie S.Dariaus ir S.Girėno g. 7/81 su pagaliu kompiuterį daužantį vyrą Tauragės policija sulaukė sausio 17 d. 11.59 val. Į įvykio vietą, pasak G.Kęsminaitės, atskubėjo du policijos ekipažai. Vyras buvo agresyvus, todėl elektrinį impulsą panaudoti teko net 4 kartus.

„1971 m. gimęs asmuo – tauragiškis. Policijai jis yra žinomas. Turi sveikatos problemų. Šiuo metu jis sulaikytas 48 val. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Įvykio metu jis buvo blaivus. Nuostolis nustatinėjamas“, – 15min teigė Tauragės apskrities policijos atstovė spaudai.

15min žiniomis, vyras prieš „Luminor“ banką protestavo dėl to, kad, pasak jo, šis iš jo pavogė loterijoje Norvegijoje laimėtą pinigų sumą.

Papildyta 17.40 val. Komentarą 15min pateikė ir „Luminor“ banko Lietuvos skyriaus atstovė spaudai Giedrė Bielskytė.

„Taip, išties šiandien į mūsų Tauragės klientų konsultavimo skyrių įsiveržė žmogus su lazda ir grasino mūsų darbuotojams. Tad iškvietėme policiją, policija sureagavo labai greitai, mūsų darbuotojai nenukentėjo.

Situacija bankui yra žinoma, žmogus prie skyriaus Tauragėje protestavo jau kuris laikas. Mūsų darbuotojai įvairiais būdais bandė padėti ir atsakyti į jo klausimus“, – teigė ji, neatsakiusi, ar sulaikytasis išties yra „Luminor“ klientas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius