-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės naudotų automobilių prekeiviai į biudžetą privalės sumokėti beveik 600 tūkst. litų

Tauragės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Tauragės AVMI) analizuodama naudotais automobiliais prekiaujančių įmonių veiklą, jų sandorius su ES šalimis, išaiškino dvi Tauragės bendroves, kurios siekdamos mokestinės naudos ir vengdamos standartinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) taikymo ir sumokėjimo, beveik trejus metus nepagrįstai taikė 0 proc. PVM tarifo lengvatą.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Patikrinimų metu įmonėms papildomai priskaičiuota beveik 600 tūkst. litų mokesčių, už padarytus mokestinius pažeidimus įmonių savininkams gresia nuo 10 iki 50 proc. priskaičiuoto mokesčio sumos dydžio bauda.

Šios dvi įmonės Prancūzijoje pirktus automobilius parduodavo Latvijos piliečiams, dokumentuose nurodydamos, kad automobiliai parduoti Latvijoje registruotoms įmonėms, PVM mokėtojoms. Patikrinimo metu bendradarbiaujant su Latvijos mokesčių administratoriumi paaiškėjo, kad didžioji dalis parduotų automobilių nesudarant jokių sandorių su Latvijos įmonėmis buvo tiesiogiai parduota Latvijos piliečiams, kurie nėra PVM mokėtojai.

Kad ne visais atvejais įmonės veiklą vykdė sąžiningai, įrodo ir faktai, kai vienos iš tikrintų įmonių darbuotojai važinėjosi jų pačių parduotais ir Latvijoje registruotais automobiliais. Mokestinių patikrinimų metu Tauragės AVMI darbuotojai nustatė nemažai tokių atvejų, kai Latvijoje automobiliai buvo užregistruojami anksčiau nei Tauragės įmonės išrašydavo PVM sąskaitas-faktūras, jose nenurodydavo pirkėjo atstovo duomenų, nepateikdavo informacijos, kada ir kam perduotos prekės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius