Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tautietę tariamai išprievartavo, įkalino, sumušė, apdegino

Išprievartavimas įrėmus peilį į kaklą, kūno nudeginimas žiebtuvėliu įkaitintu peiliu, sumušimas, ginklo įrėmimas į galvą, įkalinimas ir grasinimas mirtimi – tuo įtariamas Šiaurės Airijoje gyvenantis lietuvis Audrius Aukštuolis. Šiuos kaltinimus jam pateikė tautietė, su kuria vyras susipažino viename iš socialinių tinklų internete.
Įkaitas
Įkaitas / Photos.com nuotr.

Kaip praneša BurtonMail.com, šio įvykio detalės paaiškėjo, kai teismas nesutiko už užstatą į laisvę paleisti A.Aukštuolio. 28-erių vyras neigia kaltinimus išprievartavimu, sunkiu kūno sužalojimu ir grasinimais nužudyti. Jis tikina pakliuvęs į turto prievartautojų spąstus, paspęstus lietuvės ir jos bendrų, atstovaujančių Lietuvos mafijai.

Teisme paaiškėjo, kad kaltinamasis ir numanoma jo auka susipažino viename iš interneto tinklalapių ir keletą mėnesių bendravo internete, kai moteris praėjusį mėnesį nusprendė išskristi pas vyrą į Airiją. Pasak prokurorės Christine Smith, A.Aukštuolis nusivežė lietuvę į savo namus Dunganone, kur netikėtai pasikeitė, tapo pavydus, kaltino siunčiant žinutes ir žiūrint į kitus vyrus.

Mergina pasakojo buvusi išprievartauta, o kitą dieną jos kojos pirštas esą buvo nudegintas peiliu, kurį kaltinamasis neva įkaitino jos žiebtuvėlio liepsna.C.Smith pabrėžė, kad nors pora turėjo intymių santykių abipusiu noru, liepos 25 d. A.Aukštuolis paprašė ištrinti savo anketą socialiniame tinkle. „Tuomet jis užsimovė bokso pirštines ir keletą kartų smogė merginai į kūną“, – sakė prokurorė.

Vyras taip pat kaltinamas tuo, kad užrakino lietuvę kambaryje, o vėliau, pridėjęs peilį jai prie kaklo, liepė pažadėti, kad liksianti su juo. Mergina pasakojo buvusi išprievartauta, o kitą dieną jos kojos pirštas esą buvo nudegintas peiliu, kurį kaltinamasis neva įkaitino jos žiebtuvėlio liepsna.

Teisme taip pat teigta, kad A.Aukštuolis merginai grasino galįs ją kankinti taip, kaip tik nori. Po pirmojo lietuvės bandymo pabėgti vyras grasino nužudyti,  tačiau galiausiai jai pavyko ištrūkti.

Liepos 28 dieną policija suėmė A.Aukštuolį, apieškojo jo namus ir išsivežė bokso pirštines, beisbolo lazdą, juodąjį diržą ir peilius. Vyras atmeta mestus kaltinimus ir tvirtina, kad moteris, su kuria susipažino internete, įsimylėjo jį ir norėjo būti kartu. A.Aukštuolis pabrėžė, kad iš jo namų lietuvė galėjusi išeiti bet kada.

Kaltinamojo advokatas Ianas Turkingtonas teismui sakė, kad prieš šešerius metus į Dunganoną atsikraustęs lietuvis darbininkas neturi ko slėpti.

Teigiama, kad A.Aukštuolis, susipažinęs su lietuve socialiniame tinkle, gavo nepadorių jos nuotraukų. „Mano ginamasis mano esąs šantažo, kuriuo siekiama atimti turtą, auka. Mergina socialiniame tinkle turi ryšių su Lietuvos mafijos nariais, kurie taip pat susisiekė su mano ginamuoju“, – teismui sakė I.Turkingtonas.

Advokatas teismui pabrėžė, kad medicinos ekspertizės ataskaitos nesutampa su merginos pasakojimais apie kankinimus, kuriuos ji esą patyrė. Jis taip pat atkreipė dėmesį, jog moters melą, neva buvusi įkalinta, esą patvirtina tai, kad minėtomis datomis ji vaikščiojo po Dunganoną.

Teismas nusprendė už užstatą nepaleisti lietuvio į laisvę  ir nurodė, kad dėl kaltinimų, kurie dar nėra įrodyti, jis galimai keltų pavojų visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius