-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teisėją Audrių Cininą suglumino jo bylos „herojaus“ poelgis: ramiai olimpiadą žiūrėti norėjęs vilnietis telefonu 112 apskundė žmoną, kad jį prievartauja

Žinomas sostinės teisėjas Audrius Cininas socialiniame tinkle pasidalijo įžvalgomis apie tai, kad skambinti bendruoju pagalbos telefono numeriu ir juolab kaltinti sutuoktinę seksualiniu smurtu reikia atsakingai.
Ji ir Jis
Asociatyvinė iliustracija: policija išsiaiškino, kad prie vilniečio, po baliuko įsitaisiusio žiūrėti olimpiados, viso labo meilinosi žmona. / 123RF nuotr.

Dėl Andriaus Ūso išteisinimo ir kitų rezonansinių bylų pagarsėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Audrius Cininas, nevengiantis viešai pareikšti nuomonės ir drąsiai diskutuojantis visuomenei aktualiais teisiniais klausimais, pasidalijo mintimis apie neseniai išnagrinėtą bylą.

A.Cininui teko nubausti vyriškį, kuris paskambino telefonu 112 ir pareiškė esąs prievartaujamas.

Teisėjas internete paskelbtą komentarą pavadino taip: „Pavojingas meilinimasis arba tingaus piliečio bėdos“

15min.lt pateikia A.Cinino komentarą.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 186 str. numato atsakomybę už žinomai melagingą policijos iškvietimą. Po visiems žinomų įvykių su BPC į melagingus iškvietimus dabar reaguojama griežtai. Tai perspėjimas nekvailioti. Ne paslaptis, kad 112 dažnokai skambina sutuoktinės, po kivirčo šitaip bandydamos pagąsdinti vyrus. Ne paslaptis taip pat, kad kol atvyksta policija šeimyniniame lizdelyje jau vyrauja taika ir ginčas išspręstas jau be jėgos struktūrų įsikišimo.

Tačiau tuomet jau pretenzijų turi jėgos struktūros ir siūlo dvi nelengva alternatyvas – arba žmonai byla už melagingą iškvietimą arba vyrui byla už smurtą šeimoje. Pasakyčiau iš šių opcijų renkamasi maždaug po lygiai. Kadangi visi panašūs skambučiai dažniausiai įvyksta abipusės alkoholinės intoksikacijos fone, tai neišvengiama ir kuriozinių atvejų. Štai neseniai teko nagrinėti administracinę bylą, kurioje vyras paskambinęs 112 pranešė, kad „jį prievartauja“, atvykusi policija išsiaiškino, kad prie jo, po baliuko išlydėjus svečius ir įsitaisiusio žiūrėti olimpiados, MEILINOSI žmona. Va taip. Gerai pagalvokite prieš skambindami 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius