Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėją nužudyti grasinęs ir ją reketavęs kalinys užsidirbo dar 5 metus už grotų

Rugsėjo 8 d. Panevėžio apygardos teismas skyrė 5 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę 27 metų Lukui Dambrauskui už tai, kad jis prievartavo turtą iš Pakruojo rajono apylinkės teismo teisėjos, praneša Panevėžio apygardos teismas.
Gyvenimas pataisos namuose
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša teismas, nustatyta, kad Alytaus pataisos namuose atliekantis bausmę L.Dambrauskas 2015 m. rugpjūčio 31 d. parašė grasinantį laišką teisėjai, kuriame grasino suluošinti ir nužudyti ją ir jos šeimos narius, reikalavo pervesti 4 tūkst. eurų į jo sąskaitą ir dar po 4 tūkst. eurų į kitų trijų kalinių sąskaitas.

L.Dambrauskas savo kaltę pripažino, tačiau nurodė, kad grasinimų įgyvendinti neketino, šios teisėjos nepažįsta. Kaltinamasis teigė tokius laiškus rašantis nuolat, tikėdamasis būti perkeltas iš jam nepatinkančių Alytaus pataisos namų į kurią nors kitą pataisos įstaigą.

27 metų L.Dambrauskas teisiamas jau 20 kartą. Nuo 2009 metų pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantis vyras teistas už įvairius nusikaltimus: vagystes, plėšimus, narkotikų platinimą nepilnamečiams, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, disponavimą svetima elektronine mokėjimo kortele, sukčiavimą, seksualinį prievartavimą, kt.

Prieš pusantro mėnesio – 2016 m. liepos 22 d. Panevėžio apygardos teismas skyrė L.Dambrauskui laisvės atėmimo bausmę 5 metams 6 mėnesiams už tai, kad jis prievartavo turtą iš Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro.

Subendrinus dabartiniu nuosprendžiu skirtą bausmę su anksčiau jam skirtų bausmių neatlikta dalimi, L.Dambrauskas pataisos įstaigoje dar turės praleisti 17 metų ir 3 mėnesius.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius