-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjas Andžejus Maciejevskis lengvai išvengė nuobaudos už mašinų statymo tvarkos pažeidimą: „Automobilį vairavo mano žmona!“

Vilniaus savivaldybės atstovai pabandė nubausti „Snoro“ banko bylas nagrinėjantį teisėją Andžejų Maciejevskį, kurio automobilis Santariškėse buvo neteisėtai paliktas mokamoje vietoje. Tačiau byla subliuško.
Andžejus Maciejevskis
Andžejus Maciejevskis / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Nutartį dėl banko „Snoras“ bankroto paskelbęs ir kitas rezonansines civilines bylas nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Andžejus Maciejevskis trumpam buvo įrašytas kelių (tiksliau – aikštelių) erelių sąrašą. Tačiau jo pavardė greitai buvo iš jo išbraukta.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje protokolą A.Maciejevskiui surašė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Administracinės veiklos skyrius.

Teisėjo automobilis vieną praėjusių metų dieną buvo užfiksuotas mokamoje stovėjimo vietoje Santariškėse prie gydymo įstaigos. Pažeidimo fiksavimo momentu už paslaugą nebuvo sumokėta. ATPK 124 (5) straipsnio (Vietinės rinkliavos už naudojimąsi savivaldybių tarybų nustatytomis vietomis automobiliams statyti nuostatuose nustatytos vietinės rinkliavos mokėjimo tvarkos) pažeidimas buvo padarytas Vilniaus savivaldybės kontroliuojamoje mokamoje aikštelėje.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse (ATPK) numatoma, kad vietinės rinkliavos už naudojimąsi savivaldybių tarybų nustatytomis vietomis automobiliams statyti nuostatuose nustatytos vietinės rinkliavos mokėjimo tvarkos pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 80 iki 140 litų.

Bylos nagrinėjimas apylinkės teisme ketvirtadienį buvo paskirtas 13.00 val.

„Aš irgi vairuoju „Audi", bet kitą. O šiuo „Audi" automobiliu nuo 2011 m. pradžios naudojasi mano žmona“, – tokio teisėjo paaiškinimo pakako, kad jam iškelta byla būtų nutraukta.

Koridoriuje prie posėdžių salės kantriai laukė iš savivaldybės atvykęs teisininkas. Nei posėdžio sekretorės, nei teisėjos Ainoros Kornelijos Macevičienės nebuvo matyti. Teismo rūmuose buvo ir A.Maciejevskis, bet jis nelaukė prie posėdžių salės.

Oficialiai skelbiamose teisėjų biografijose rašoma, kad teisėjai A.K.Macevičienė (gim. 1954 m.) ir A.Maciejevskis (gim. 1972 m.) nuo 2006 m. 10 mėn iki 2008 m. 10 mėn. kartu dirbo Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme.

Prieš pakildamas karjeros laiptais ir išeidamas į apygardos teismą, teisėjas A.Maciejevskis jau ėjo Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo pareigas.

Sujungus keturis Vilniaus teismus į vieną, nuo 2013 m. sausio 1 d. A.K.Macevičienė tapo naujojo didžiojo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja. A.Maciejievskio byla pateko būtent pas buvusio 2-ojo apylinkės teismo teisėją.

Ketvirtadienį į teismo posėdį teisėja A.K.Macevičienė atėjo pavėlavusi apie 20 minučių, admistracinėn atsakomybėn traukiamas teisėjas A.Maciejevskis užėjo į salę dar vėliau nei buvusi jo kolegė. Mantijos nevilkėjusi teisėja iškart paskelbė, jog iš A.Maciejevskio paaiškinimų atsivėrė kitoks bylos vaizdas: neteisėtai mokamoje vietoje paliktą mašiną vairavo ne teisėjas, o jo sutuoktinė.

„Aš irgi vairuoju Audi, bet kitą. O šiuo Audi automobiliu nuo 2011 m. pradžios naudojasi mano žmona“, – sakė A.Maciejievskis.

Jis minėjo, kad abi transporto priemonės registruotos jo vardu.

Teisėja A.K.Macevičienė pabrėžė, kad mašinos savininko sutuoktinė prisipažįsta vairavusi tą dieną, kai buvo užfiksuotas pažeidimas.

Teisėja buvusį bendradarbį paragino padiktuoti žmonos duomenis savivaldybės teisininkui – pastarasis užsirašė šiuo metu vaiko priežiūros atostogų išėjusios buvusios Vilniaus apygardos teismo darbuotojos Eleonoros Maciejevskos (gim. 1982 m.) asmens kodą, faktinės gyvenamosios vietos adresą.

Šią bylą sprendė teismas, nes administracinėn atsakomybėn buvo traukiamas teisėjas – savivaldybė neturi teisės skirti nuobaudų tokio rango pareigūnui.

Kai pažeidimo protokolas bus perrašytas E.Maciejevskos vardu, nuobauda jai bus skirta iš karto, vairuotojai beliks sumokėti paskirtą baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius