Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjo Arvydo Stankaus skandalo tęsinys: prokuratūra perkratys penkių nepagrįstai į laisvę išleistų nuteistųjų bylas

Pradedami procesai dėl naujai paaiškėjusių aplinkybių lygtinio paleidimo bylose.
Teisėjas
Teisėjas. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Dariaus Raulušaitis, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo metu nustatytais duomenimis, jog Kauno apygardos teismo teisėjų priimtos nutartys gali būti suklastotos, priėmė nutarimus pradėti procesus dėl naujai paaiškėjusių aplinkybių nuteistųjų Artūro Kaznovskio, Gintaro Grubio, Algirdo Klimavičiaus, Šarūno Budvyčio ir Alvydo Šimkaus-Deinekos lygtinio paleidimo bylose.

Visi nuteistieji buvo paleisti lygtinai iš laisvės atėmimo vietų Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2010–2011 metais priimtomis nutartimis, kurios, kaip paaiškėjo vėliau, gali būti suklastotos. Šiomis nutartimis nuteistieji A.Kaznovskis, G.Grubys, A.Klimavičius, Š.Budvytis ir A.Šimkus-Deineka iš laisvės atėmimo vietų paleisti 2–3 metais anksčiau, neatlikę jiems paskirtų bausmių.

Piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo požymiai Kauno apygardos teisme buvo nustatyti šių metų vasario 10 dieną Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorams pradėjus ikiteisminį tyrimą pagal Teisėjų tarybos pateiktą pareiškimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius