-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjo motina tapo paauglio auka

Teismas leido suimti vienos Kauno vidurinės mokyklos dešimtoką, tarp jo aukų – ir Konstitucinio Teismo teisėjo Romualdo Kęstučio Urbaičio motina.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com

16-mečiui ir jo 24 metų seseriai pateikti įtarimai dėl sukčiavimo. Vieną gruodžio sekmadienį Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose, gyvenanti R.K.Urbaičio motina atidavė šiam paaugliui 10 tūkst. litų. 86 metų senolė gelbėjo „automobiliu žmogų sužalojusį“ sūnų.

Apgautosios teigimu, tai buvo ne pirmas bandymas ją apgauti. Pernai pinigų iš jos prašyta neva dėl to, kad sūnus išžagino merginą. Tada laiku įsikišo anūkas. Tačiau šį kartą jis viešėjo pas tėvus Vilniuje.

Tądien senolei sukčius paskambino jos namų laidiniu telefonu. Moteris teigė gerai žinojusi apie tokias sukčių užmačias. Tačiau labai jau panašus į sūnaus buvo su ja kalbėjusio vyriškio balsas. Be to, ragelį jam perdavęs asmuo prisistatė sūnaus mokslo draugu, ir žinojo ne tik teisėjo vardą bei pavardę, bet ir kur šis dirba.

„Būtų blogai, jei tokias solidžias pareigas einančiam žmogui būtų keliama byla“ – maždaug toks buvo „subtilus“ skambinusiojo spaudimas. Pakalbėjusi su „šoko ištiktu sūnumi“, kuriam nepažįstamasis perdavė ragelį, senolė sutiko su visais sukčiaus reikalavimais.

Pinigų paimti siųstas tarpininkas pasirodė po pusvalandžio. Visą tą laiką skambinusysis laikė senolę prie telefono, sugalvodamas įvairiausių užduočių: surašyti banknotų numerius, parašyti pareiškimą apie geranorišką pinigų perdavimą.

Tarpininkui atiduoti 10 tūkst. litų. buvo senolės santaupos, skirtos būsto šildymo sistemai atnaujinti.

Įtariamieji, susiję su šiuo nusikaltimu, buvo sulaikyti po penkių dienų.

Pareigūnai kol kas nekalbūs – galbūt nustatyti tik vykdytojai, galintys atvesti pas nusikaltimo organizatorius. Lieka įtarti, kad 24 metų įtariamoji padėjo pervesti brolio paimtus pinigus į reikiamą sąskaitą. Teigiama, kad pinigai nerasti iki šiol, nors 16-mečio suėmimo terminas jau įpusėjo.

Mažylį auginanti paauglio sesuo nesuimta. Vaiku ji prisidengė ir kitoje panašioje byloje, kurią jau nagrinėja Kauno miesto apylinkės teismas. Joje – keli sukčiavimo telefonu epizodai.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, ši moteris, deklaravusi gyvenamąją vietą Vandžiogalos seniūnijoje (Kauno rajone), turi kalinčių draugų. Kad panašius nusikaltimus dažniausiai organizuoja nuobodžiaujantys pataisos namų gyventojai – jau seniai ne paslaptis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius