-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjo nužudymo byloje ieškomas asmuo, kėlęs į viešumą pedofilijos skandalą (papildyta 14.50 val.)

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas kreipdamasis į visuomenę prašo policijai suteikti informacijos apie tai, kur būtų galima rasti seksualiniais nusikaltimais teisėją Joną Furmanavičių viešai kaltinusį vyrą.
Įvykio vietoje
Vieta, kurioje buvo nušautas teisėjas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Pedofilija

Tiesioginėje Lietuvos televizijos žinių laidoje policijos generalinio komisaro pavaduotojas V.Račkauskas kreipėsi į visuomenę prašydamas suteikti informacijos, kur būtų galima rasti kaunietį Vytautą Andrių Kedį.

V.Račkauskas patvirtino, kad tai yra žmogus, viešai apkaltinęs teisėją J.Furmanavičių seksualiai išnaudojus mažametę mergaitę. Tačiau komisaras neigia, kad V.A.Kedys yra įtariamasis.

„Jis gali turėti reikšmingos informacijos apie šį nusikaltimą. Kas žino, kur yra šis žmogus, turėtų paskambinti telefonu 112. Noriu įspėti, kad pamačius šį žmogų, nereikia jo bandyti sulaikyti patiems. Jam yra išduoti keli ginklai savigynai", – teigia V.Račkauskas.

Papildyta 13.24 val.: V.Račkauskas Lietuvos televizijos žinių laidoje taip pat sakė, kad policijai kol kas nepavyko aptikti iš įvykio vietos pasprukusio mikroautobuso. Komisaras taip pat tvirtina, kad užrašas „Kauno keliai" ant mikroautobuso šono galėjo būti suklastotas.

„Tiriamos dvi pagrindinės versijos. Viena – nužudymas, susijęs su teisėjo darbu, su jo profesine veikla. Kita versija – asmeninio keršto versija", – tiesioginiame eteryje tvirtino V.Račkauskas.

Pasak komisaro, į teisėją šauta ne mažiau kaip keturis kartus. Gali būti, kad J.Furmanavičius apšaudytas dar automobilyje.

LTV naujienų tarnyba praneša, kad policijai, pasigirdus šūviams, pirmasis paskambino netoliese buvęs kunigas.

Kauno apygardos teismo pirmininkas Albertas Milinis telefonu duodamas interviu LTV naujienų tarnybai teigė, kad pats laikas susirūpinti teismų apsauga.

„Apie teismų apsaugą reikia pamąstyti. Dabar eina, kas nori, neša, ką nori", – tvirtino A.Milinis.

Papildyta 13.33 val.: Agentūra BNS praneša, kad pareigūnų ieškomas V.A.Kedys yra pedofilijos skandalą į viešumą kėlusio Drąsiaus Kedžio tėvas. V.Račkauskas BNS patvirtino, kad ieškomas ir D.Kedys.

Papildyta 14.50 val.: Ieškodami su dviem nužudymais - teisėjo J.Furmanavičiaus ir Loretos N. - susijusių asmenų Kauno policijos pareigūnai budi prie išvažiavimų iš Kauno. Į policiją jau kreipėsi vienas asmuo, pranešęs apie galimą autobusiuko, iš kurio, kaip įtariama, buvo nušautas J.Furmanavičius, buvimo vietą. Tačiau pareigūnai ir toliau prašo visuomenės suteikti jiems informacijos apie transporto priemonę bei ieškomą D.Kedį.

Kauno apygardos teismo darbuotojai pirmadienį kreipėsi į policiją, prašydami sustiprinti pastato apsaugą. Nušautojo teisėjo kolegos baiminasi, jog teismui gali kilti su nužudymu susijęs pavojus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius