Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjų dukra byloje dėl policininkų įžeidimo: „Kur tik gražesnė mergina, ten vaikinų erotinės fantazijos!“

Vilniaus teismas išnagrinėjo vilnietės Vaidos Kisieliūtės bylą dėl pareigūnų įžeidinėjimo. Administracinėn atsakomybėn patraukta mergina teisėjui pažėrė spalvingų paaiškinimų.
V.Kisieliūtė pabėgo iš salės, tad teisėjui teko jos laukti.
V.Kisieliūtei teisme jau jaučiasi kaip „etatinė darbuotoja“, posėdžių maratonas jai įgrįso. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienio rytą Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas narpliojo teisėjų Ritos ir Arūno Kisielių dukrai Vaidai iškeltą administracinę bylą dėl policininkų garbės ir orumo įžeidimo.

Kaip žinoma, 22 metų mergina į konfliktą su pareigūnais įsivėlė savo gimtadienio naktį birželio 5-ąją, kai Vilniaus centre policija gaudė KET reikalavimus pažeidusį BMW.

Asmeninio albumo nuotr./V.Kisieliūtė
V.Kisieliūtė

Po šio naktinio incidento V.Kisieliūtei iškeltos dvi bylos. Už KET pažeidimus, vairavimą neblaiviai ir nepaklusimą pareigūnų reikalavimui sustoti vairuotoja jau nubausta 3500 litų bauda ir teisių atėmimu trejiems metams.

Vaida neprisipažįsta vairavusi, todėl nepalankų teismo sprendimą apskundė.

Vaida: „Apsižodžiavimas tikrai buvo“

Šiandieninėje byloje teismas gilinosi į V.Kisieliūtės ir dviejų pareigūnų bendravimo subtilybes.

Teisėjo Olego Šibkovo pagarsintoje bylos medžiagoje teigiama, kad Vaida keikėsi necenzūriniais žodžiais, įžeidžiamais gestais ir žodžiais įžeidinėjo policijos pareigūnus. Pristatoma į 3-iąjį policijos komisariatą ir Priklausomybės ligų centrą, V.Kisieliūtė toliau agresyviai elgėsi ir įžeidinėjo policininkus, tuo pažeisdama policijos pareigūnų garbę ir orumą.

Teismo paklausta, ką mano apie šiuos kaltinimus, vilnietė tarė: „Iš dalies sutinku.“

Ji pridūrė: „Ginčas ar šioks toks apsižodžiavimas tikrai buvo.“Kur tik gražesnė mergina – o aš save tokia laikau, ten vaikinų, šiuo atveju pareigūnų, erotinės fantazijos išdėstytos! – posėdžio metu nesikuklino „Olialia mergaitė“ V.Kisieliūtė.

Prašoma papasakoti išsamiau, V.Kisieliūtė kalbėjo: „Tą vakarą buvau labai susijaudinusi. Buvau neteisingai apkaltinta ir gal neadekvačiai reagavau.“

Teisėjų dukra teigė susipažinusi su panašaus pobūdžio bylomis ir supratusi, kad visas jas policininkai parengia pagal tą patį šabloną: išvardijami visi standartiniai pažeidimai, dalis kurių nebūtinai būna padaryti tuo konkrečiu atveju.

Įžvelgė erotines fantazijas

Kaip „Olialia mergaitė“ išgarsėjusi V.Kisieliūtė netikėtai pareiškė: „Kur tik gražesnė mergina – o aš save tokia laikau, ten vaikinų, šiuo atveju pareigūnų, erotinės fantazijos išdėstytos!“

Ką turėjo omeny, Vaida plačiau nekomentavo. Tačiau 15min.lt jau pasakojo, kaip nagrinėjant pirmąją V.Kisieliūtės bylą buvo kilęs klausimas dėl pareigūnų raporte suformuluotų žodžių, jog „šviesiaplaukė mergina iškėlusi kojas sėdėjo vairuotojo vietoje“.

V.Kisieliūtė pabrėžė, kad konflikto įtampa kibirkščiavo tarp jos ir vieno iš pareigūnų. Kitas policininkas, anot Vaidos, liko nuošalyje: „Nežinau, kodėl ir kitas dabar taip susireikšminęs.“

Išsprūdo žodžiai apie vairavimą

Teisėjui O.Šibkovui pasidarė aišku, kad išnarplioti V.Kisieliūtės ir pareigūnų susidūrimą nebus taip paprasta, todėl pasiūlė dar sykį viską aptarti, nuo ko konfliktas prasidėjo ir kaip plėtojosi.

„Jie pradėjo nepagrįstai mane kaltinti. Man nelabai patiko“, – apie savo įtūžio priežastis pasakojo vilnietė. Kaltinimų esmė: vairavo būtent Vaida, o ne jos draugė.

Kalbėdama apie tą akimirką, nuo kurios prasidėjo bendravimas su pareigūnais, V.Kisieliūtė prasitarė apie vairavimą. „Tuo metu ėjau į būdelę pas apsaugininką. Aš turėjau įvaryti mašiną ir reikėjo, kad jis pakeltų užtvarą“, – kalbėjo V.Kisieliūtė, kitoje byloje aiškinusi, jog tą vakarą vairavo tik jos draugė Asta. Vaidos draugės Astos Čižaitės parodymus teismas įvertino kaip melagingus ir iškėlė už tai dar vieną atskirą bylą.

„Buvo tik prie manęs prilipę...“

Teisėjas O.Šibkovas toliau kamantinėjo posėdžio viešnią, kokie buvo tie nepagrįsti pareigūnų kaltinimai. „Net nežinau, kaip čia pavadint... Pareigūnas pareikalavo dokumentų. Nesupratau, kodėl reikalavo būtent mano dokumentų“, – sakė V.Kisieliūtė ir vėl aiškino, kad policininkus turėjo dominti tik tą vakarą esą jos mašiną vairavusi bičiulė.

Ji dar pridūrė: „Buvo tik prie manęs prilipę, įsodino į policijos mašiną...“

„Ar jų atžvilgiu vartojote necenzūrinius žodžius?“ – tikslinosi teisėjas.

Vaida savo ruožtu tikslinosi, ką teismas vadina necenzūrine leksika. Teisėjas tiesiai šviesiai pasakė: pavyzdžiui, rusiški keiksmažodžiai.

„Man su rusų kalba, deja, nelabai gerai... Galbūt galėjau paminėti policininkus kaip mentus ir kaip prostitutes“, – atviravo Vaida.

„O kodėl prostitutės? Kaip jūs jiems paaiškinote?“ – klausė teisėjas.

„Aš tiesiog apibūdinau pareigūnų darbo specifiką“, – atsakė V.Kisieliūtė.Galbūt galėjau paminėti policininkus kaip mentus ir kaip prostitutes. Aš tiesiog apibūdinau pareigūnų darbo specifiką“, – atviravo teisėjų dukra Vaida.

Jos advokatas teismui priminė seną istoriją, kad viename interviu V.Kisieliūtė kalbėjo apie kai kurių policininkų paperkamumą: „Kartais gali juos nupirkti ir išsipirkti.“

Už šiuos pareiškimus Vaida esą ir persekiojama.

Angliškų keiksmų būtų nesupratę?

Teisėjui dar rūpėjo išsiaiškinti, ar V.Kisieliūtė negalėjo vartoti populiaraus angliško keiksmažodžio iš raidės „f“. „Manau, policininkas vis tiek nebūtų manęs supratęs!“ – pareigūnų užsienio kalbų žiniomis abejojo „Olialia mergaitė“.

„Kodėl?! Manau, tokie žodžiai visiems yra suprantami“, – prieštaravo teisėjas O.Šibkovas.

Taip pat teisėjas kamantinėjo, ar V.Kisieliūtė rodė pareigūnams įžeidžiamus gestus, pavyzdžiui, pirštų kombinacijas. „Kurį, šitą?“ – parodžiusi smilių, šypsojosi Vaida.

Teisėjas sakė, kad ginčų metu „paprastai vidurinį pirštą rodo“.

Pavargo nuo teismų maratono

Temidės tarnas pasiūlė apibendrinti diskusiją: jei V.Kisieliūtė iš esmės pripažįsta pateiktus kaltinimus, bylą galima baigti, jei ne, teks kviesti į apklausą policininkus.

Šioje vietoje nutarė įsiterpti V.Kisieliūtės advokatas. Jis atkreipė teismo dėmesį į keletą svarbių niuansų. Pirmiausia antro pareigūno raporte net neužsimenama, su kuria iš dviejų merginų vyko konfliktas.

Gynėjas taip pat sakė nežinantis, kodėl ta pati istorija dirbtinai padalyta į dvi atskiras bylas, taip pabloginant jo klientės padėtį, antraip teismas būtų skyręs vieną subendrintą baudą.

„Faktas, kad ten nieko nevyko. Tiesiog pareigūnai šiuo atveju per daug susireikšmino“, – apibendrino V.Kisieliūtė.

Teismas dar sykį klausė nuomonės: kviesti ar ne pareigūnus?

„Kiekvienas tas ėjimas į teismą nėra malonus. Man atrodo, kad aš jau čia kaip etatinė darbuotoja per visą tą laiką pasidariau“, – V.Kisieliūtė leido suprasti nenorinti užtęsti proceso.

Todėl teisėjas paskelbė, kad byla išnagrinėta, verdiktas bus praneštas kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius