Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjų garbės teismas nagrinėjo trijų teisėjų drausmės bylas

Penktadienį vykusiame Teisėjų garbės teismo posėdyje buvo nagrinėta Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėjos Rimos Krušnienės drausmės byla dėl valstybinės kalbos principo reikalavimų nesilaikymo bei Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjo Mindaugo Klemenio drausmės byla dėl galimai nesilaikytų Teisėjų etikos ir drausmės kodekse įtvirtintų padorumo ir solidarumo reikalavimų.
Teisėjai
Teisėjai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašoma Nacionalinės teismų administracijos pranešime, su pareiškimu teisėjai R.Krušnienei iškelti drausmės bylą į TEDK kreipėsi J.Ročienė ir V.Kazlauskaitė, nurodydamos kad teisėja procesą vedė ne valstybine kalba, posėdžio metu elgėsi netinkamai, aiškiai reiškė savo išankstinį nusistatymą tam tikrų proceso dalyvių atžvilgiu. TEDK konstatavo, kad  dėl galimai  netinkamo teisėjos elgesio posėdžio metu įrodymų neturi, tačiau pripažino, kad valstybinės kalbos principo pažeidimas yra Teisėjo etikos kodekso normų pažeidimas, trikdantis tiek viešąją tvarką, tiek ir žmonių interesus. Dėl šios priežasties toks elgesys žemina teisėjo vardą bei sudaro pagrindą teisėjo drausminei atsakomybei atsirasti.

Šiaulių apygardos teismo teikime teigiama, kad teisėjas M.Klemenis, tarpininkaudamas pažįstamai prokurorei dėl dokumento gavimo iš Telšių rajono apylinkės teismo, viršijo savo, kaip teisėjo, įgaliojimus. TEDK nustatė, kad teisėjas ėmėsi padėti pažįstamai prokurorei gauti dokumentus ir nekorektiškai elgėsi su kolege, padarė telefoninio pokalbio garso įrašą tikslu jį panaudoti prieš kitą teisėją.

Buvo įvertinta, kad toks teisėjo elgesys yra nesuderinamas su Teisėjų etikos kodekso reikalavimais neatstovauti teisme ir nepadėti kitiems asmenims, o su kolegomis elgtis sąžiningai ir korektiškai.

Kauno miesto apylinkės teismo teisėjo Rimanto Grigo drausmės bylos nagrinėjimą dėl pakartotino pareiginio nusižengimo, galimai pažeminus teisėjo vardą bei pakenkus teisminės valdžios autoritetui, Teisėjų Garbės teismas nutarė atidėti 2012 m. sausio 27 d.

Teisėjų garbės teismas savo sprendimus V. Krušnienės byloje skelbs 2012 m. sausio 20 d., 11.00 val., M. Klemenio byloje – 2012 m. sausio 20 d., 11.10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius