-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teisiama grupuotė, Kelmės rajone ardžiusi Europoje vogtus BMW, MB, „Audi“, „Toyota“ automobilius

Kaltinimai dėl išardytų apynaujų automobilių pareikšti 6 veikėjams. Dar 2014 metų sausio 29 d. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato kriminalistai Kelmės r., Liolių sen., atokiame kaime, aptiko didelę krūvą supjaustytų automobilių kėbulų. Tai buvo iš anksto planuoto, ilgo tyrimo pradžia, po kurio sekė kratos Kelmės mieste ir rajone, Šiauliuose.
Išardyti automobiliai
Išardyti automobiliai / Telšių policijos nuotr.

Kratų metu buvo rasta supjaustytų automobilių kėbulų ir didelis kiekis išardytų automobilių atskirų detalių. Rastų automobilių dalių identifikaciniai tyrimai, kuriuos atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimo biuro bei Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimo centro specialistai, užtruko pusę metų, o rezultatai pribloškė net visko mačiusius kriminalistus.

Tyrimo metu nustatyta, kad atskiros automobilių dalys priklauso 18 automobilių, kurie buvo pagrobti Lietuvoje, Latvijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Nyderlanduose.

Tai – 2–5 metų senumo „Audi A5“, BMW X5, „Toyota RAV-4“, „Mercedes-Benz ML“, „Mercedes-Benz CL500“, „Toyota Land Cruiser“ ir kitų markių automobiliai.

Dar 30-čiai automobilių pavyko identifikuoti tik jų markes, nes visi kėbuluose buvę identifikaciniai VIN numeriai buvo panaikinti juos išpjaunat, panaikinti ir kiti buvę žymekliai.

Kol specialistai dirbo su surastais automobilių kėbulais ir atskiromis jų detalėmis, Kelmės kriminalistai nustatinėjo asmenis, kurie galėjo būti susiję su surastais daiktais. Tyrimo metu paaiškėjo ir kiti galimi įtariamųjų asmenų organizuotoje grupėje padaryti nusikaltimai – sukčiavimai, kurių metu, inscenizavus du eismo įvykius, iš draudimo bendrovių buvo gautos 60 253 Lt draudiminės išmokos. Vieno iš sukčiavusiųjų asmenų atžvilgiu tyrimas buvo atskirtas, nes jis draudimo bendrovei atlygino 25 134 Lt žalą.

Baigus ikiteisminį tyrimą, įtariamaisiais pripažinti ir bus teisiami šeši 22–43 metų asmenys (dar vienas vyras (gimęs 1961 m.) nuo tyrimo slapstosi ir bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn jį suradus) pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. dėl sukčiavimo, 189 str. dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo, 306 (1) str. dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius