-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisingumo ministras išgirdo komisaro pasiūlymą: baudos už karantino pažeidimus gali kilti iki tūkstančių eurų

Penktadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje generalinis policijos komisaras Renatas Požėla užsiminė, kad baudos už saviizoliacijos ir karantino pažeidimus šiuo metu yra neadekvačios – gresia tik įspėjimas ar keliasdešimties eurų bauda. Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius išgirdo komisarą ir jau šiandien, penktadienį, turėtų būti paruoštas įstatymo projektas, kur numatytos drastiškos baudos pažeidėjams karantino laikotarpiu.
Elvinas Jankevičius
Elvinas Jankevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kalbėjome apie kai kurią administracinę atsakomybę, už kai kuriuos pažeidimus sankcijos yra neadekvačios, – po susitikimo su Vyriausybės kancleriu sakė R.Požėla. – Šiandien saviizoliacijos sąlygų pažeidimas užtraukia įspėjimą arba keliasdešimties eurų baudą.“

Anot komisaro, kol kas policininkai sėkmingai įkalba nepaklusnius žmones izoliuotis telefonu. O tokių – šimtai.

„Bet mes neprognozuojame, kad tai veiks ir ateityje. Žiūrime į užsienio šalių praktiką, už kai konkrečius pažeidimus, kurie kelia grėsmę visuomenės sveikatai, sankcijos turėtų būti adekvatesnės“, – sakė jis.

Su 15min bendravęs E.Jankevičius sakė išgirdęs komisaro poziciją ir ministerijoje jau rengiamas įstatymo projektas, kuriuo būtų gerokai griežtinamos bausmės.

„Šiandien baigiame ruošti Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus ir teiksime projektą Vyriausybei, – pasakojo teisingumo ministras. – Sieksime, kad žmonės, kurie nesiizoliuoja, nepaiso teisėtų reikalavimų, jiems grėstų griežtesnė atsakomybė.“

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Vilnius per karantiną
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Vilnius per karantiną

Anot ministro, kol kas planuojama fiziniams asmenims skirti baudas nuo 500 iki 3000 eurų, o juridiniams asmenims – nuo 3000 iki 6000 eurų. Tokios griežtos baudos, tikėtina, grės tik nesilaikantiems saviizoliacijos karantino laikotarpiu.

Šiuo metu bausmės už saviizoliacijos pažeidimus numatytos Administracinio nusižengimų kodekso 45 str. Čia numatyta atsakomybė piliečiams – įspėjimas, arba bauda nuo 60 iki 140 eurų, o juridiniams asmenims – nuo 140 iki 600 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius