-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismą pasiekė byla, kurioje trys Biržų ir Šiaulių gyventojai kaltinami bandymu parduoti aštuoniolikmetę

​Panevėžio apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje trys Biržų ir Šiaulių gyventojai kaltinami prekyba žmonėmis organizuotoje grupėje.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai nustatė, kad prieš septynerius metus visi trys kaltinamieji siekė įtraukti į prostituciją 18-metę merginą, parduoti ją šiam darbui Jungtinėje Karalystėje ir pelnytis iš jos prostitucijos. Pasinaudoję nukentėjusiosios pažeidžiamumu ir jos noru padėti sunkiai besiverčiančiai šeimai, jie prikalbino merginą vykti į užsienį pažadėję padavėjos arba valytojos darbą.

Tariamų darbdavių apgaulė atsiskleidė tada, kai mergina buvo uždaryta vieno iš kaltinamųjų bute parengti ją prostitutės darbui. Įvykdyti sumanytą nusikalstamą veiką ir išgabenti merginą į užsienį sutrukdė valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Nusikaltimo tyrimo vadovavimą iš kolegų perėmusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Rimanto Vagrio teigimu, šiems asmenims, kaltinamiems labai sunkaus nusikaltimo žmogaus laisvei organizavimu – siekimu pasipelnyti pardavus aštuoniolikmetę užsienio prostitucijos verslui, teks atsakyti baudžiamąja tvarka, nepaisant to, kad nuo veikos įvykdymo praėjo nemažai laiko.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų perduotose ir teismuose išnagrinėtose septyniose baudžiamosiose bylose dėl prekybos žmonėmis jau nuteista 30 asmenų, jose nukentėjusiomis buvo pripažinta 41 mergina.

Visi kartu su bylomis perduoti teismui nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai buvo patenkinti ir priteisti iš kaltinamųjų. Itin vertingas patyrimas yra tas, kad prokurorai šiose bylose kartu su merginas verbavusiais ir jas pardavusiais prostitucijai asmenimis siekia nuteisti ir tuos, kurie jas įtraukė į prostituciją ir pelnėsi iš jų prostitucijos.

Šiuo metu Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai organizuoja ir kontroliuoja 11 su prekyba žmonėmis susijusių ikiteisminių tyrimų. Šiuos ikiteisminius tyrimus atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už prekybą žmonėmis su organizuota grupe numato laisvės atėmimo bausmę iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius