Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismą pasiekė vairavimo mokyklos direktorės, pasisavinusios daugiau nei 150 tūkst. litų, byla (nuotraukos)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Utenos apskrities skyriaus tyrėjai baigė ikiteisminį tyrimą ir pareiškė įtarimus Utenoje veikiančios vairavimo mokyklos direktorei A.L. Įtariama, kad ji per kelerius metus bendrovės buhalterinėje apskaitoje neužfiksavo daugiau nei 150 tūkst. litų ir juos panaudojo išmokėdama sau neoficialų atlyginimą.
Vairavimo mokyklai priklausantis automobilis
Vairavimo mokyklai priklausantis automobilis / FNTT nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo išaiškinta, kad Utenos uždarojoje akcinėje bendrovėje buvo tvarkoma neoficiali buhalterija, joje surašytos iš mokinių už vairavimo pamokas realiai gautos, bet oficialiojoje buhalterijoje neužfiksuotos pajamos grynaisiais pinigais.

FNTT Utenos apskrities skyriaus tyrėjai praėjusių metų gruodžio mėnesį bendrovės patalpose ir jos direktorės A.L. namuose atliko kratas, per kurias buvo rasta neoficialioji bendrovės buhalterija (sąsiuvinis su moksleivių vardais, pavardėmis, mokėtomis pinigų sumomis ir parašais), taip pat oficialūs apskaitos dokumentai. Sulyginus juodąją ir oficialiąją buhalteriją nustatyta, kad per 2007–2008 m. direktorė A.L. bendrovės apskaitoje neužfiksavo 153 780 litų grynųjų pinigų. Išaiškinta, kad vairavimo mokyklos direktorė iš mokinių gautus pinigus naudojo sau neoficialiam atlyginimui „vokeliuose“ mokėti. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad dėl to į valstybės biudžetą nesumokėti 62 248 litai mokesčių. Apie tai, kad gaunamos pajamos nebuvo fiksuojamos apskaitoje, apklausų metu paliudijo vairavimo kursų mokiniai ir kiti bendrovės darbuotojai.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Utenos rajono apylinkės prokuratūra. Siekiant užtikrinti padarytos žalos atlyginimą Utenos rajono apylinkės prokuratūros prokuroro nutarimu bendrovės direktorės A.L. nekilnojamajam turtui paskirtas laikinas nuosavybės apribojimas. Priremta surinktų įkalčių bendrovės direktorė pripažino kaltę ir ikiteisminio tyrimo metu atlygino valstybės biudžetui padarytą žalą, sumokėdama 62 248 litus mokesčių.

Už minėtus pažeidimus numatoma bausmė – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius