-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas aiškinsis, ar P.Simavičius ėmė kyšius iš ritualinių paslaugų bendrovės

Šiaulių apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje buvęs Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius kaltinamas kyšininkavimu, piktnaudžiavimu ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimu veikiant organizuotoje grupėje.
Petras Simavičius
Petras Simavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos Generalinė prokuratūra informuoja, kad kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir didelės vertės turto svetimo pasisavinimo taip pat pareikšti Šiaulių ligoninės Strateginio valdymo direktorei bei Infrastruktūros direktoriui, o vienos individualios įmonės savininkas kaltinamas P.Simavičiaus papirkimu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Respublikinėje Šiaulių ligoninėje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, kurioje dalyvavo buvęs Šiaulių ligoninės generalinis direktorius, Strateginio valdymo direktorė, bei Infrastruktūros direktorius, Išsiaiškinta, kad kai kuriems ligoninės darbuotojams buvo skiriami priedai ir priemokos prie atlyginimų, tačiau juos gavę darbuotojai, vykdydami vadovų nurodymus, pastariesiems didžiąją dalį gautų pinigų atiduodavo.

Taip 2010-2015 metais buvo pasisavinta daugiau nei 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės lėšų.

STT pareigūnai surinko duomenų ir apie tai, kad buvęs Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius 2005-2015 metais iš minėto privačios bendrovės vadovo R.J.J. sistemingai priimdavo kyšius, kurių bendra vertė siekia daugiau nei 15 tūkst. eurų, už pastarojo įmonei palankius sprendimus dėl patalpų nuomos ritualinėms paslaugoms teikti ir mokamo mirusiųjų kūnų pervežimo.

Ši baudžiamoji byla atskirta iš atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų, pasisavinant ligoninės lėšas, neskaidriai vykdant viešuosius pirkimus ir atliekant kitus neteisėtus veiksmus.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento ir Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius