Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas areštavo „Premier LT“ vadovo Arno Dilkevičiaus turtą už daugiau nei 0,5 mln. litų

Teismas nusprendė areštuoti buvusio „Vilniaus Doleta“ vadovo, įtariamo padariusio daugiau nei 0,5 mln. litų žalą buvusiai darbovietei, turtą. Teismo nutarimo vykdymas šią savaitę jau perduotas anstoliams. Tai jau antrasis teismo sprendimas, kuriuo areštuojamas „Premier LT“ vadovo turtas ir piniginės lėšos per šį mėnesį. Prieš tai teismas areštavo minėtos įmonės vadovo turto už kiek daugiau nei 100 tūkst. Litų, teigiama kompanijos „Doleta“ pranešime spaudai.

Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą patenkinti „Doleta“ įmonių grupės prašymą ir pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones – areštuoti 432 701 litų vertės buvusio „Vilniaus Doleta“ įmonės vadovo Arno Dilkevičiaus turtą, apie tai ieškovas buvo informuotas šią savaitę. Praeitą sav. teismas patenkino ankstesnį „Doletos“ ieškinį, pagal kurį įmonė prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones 133 332 lt. sumai, susidariusiai dėl nesąžiningos konkurencijos, tuo tarpu 432 701 litų žala bendrovei buvo padaryta neteisėta veika, kuomet „Vilniaus Doletai“ vadovavo A. Dilkevičius.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad medinių langų ir durų pardavimu, montavimu bei aptarnavimu užsiimančios „Doleta“ įmonių grupei priklausančios bendrovės dar rugpjūčio pradžioje kreipėsi į teismą dėl nuostolių, padarytų buvusio UAB „Vilniaus Doleta“ vadovo Arno Dilkevičiaus, priteisimo. Minėtas asmuo, eidamas UAB „Vilniaus Doleta“ vadovo pareigas, įsteigė konkuruojančias įmones, siekdamas galimai neteisėtais veiksmais pasinaudoti „Doleta“ įmonių grupės patirtimi ir turtu bei, kaip leidžia teigti turimi duomenys, sudarinėjo akivaizdžiai nuostolingus sandorius. Bendra pradinių ieškinių suma sudaro 566 033 Lt.

Ieškiniuose nurodoma, kad 2009 m. vasarį – 2011 m. sausį eidamas UAB „Vilniaus Doleta“ vadovo pareigas A.Dilkevičius neteisėtai pasinaudojo savo užimama pozicija ir nesugebėjo išvengti interesų konflikto. Dirbdamas UAB „Vilniaus Doleta“ vadovu jis įsteigė konkuruojančias bendroves : šiuo metu veikiančią UAB „Premmier LT“ bei UAB „Premmier“. Šios įmonės taip pat, kaip skelbiama, užsiima medinių langų ir durų pardavimu, montavimu bei aptarnavimu.

„Tokie veiksmai vertintini kaip siekis pasinaudoti „Doleta“ įmonių grupės patirtimi ir turtu siekiant nesąžiningai konkuruoti versle. Be to, turimi duomenys leidžia teigti, kad atsakovas perkėlė jam pačiam priklausančių įmonių veiklos sąnaudas bei negrąžino UAB „Vilniaus Doleta“ priklausančio turto. Paskyrus naują UAB „Vilniaus Doleta“ vadovą, jo iniciatyva buvo atlikta turto inventorizacija, kuri parodė, jog bendrovėje trūksta turto bendrai už 277 507,17 Lt sumą“, – komentuoja „Doleta“ įmonių grupei atstovaujanti „Tark, Grunte, Sutkienė ir partneriai“ advokatė Lina Darulienė.

Pasak advokatės, nustačius trūkumą, iš karto buvo kreiptasi į audito bendrovę, kuri ne tik tai patvirtino, bet ir nustatė, jog tai papildomai sukels mokestines pasekmes. UAB „Vilniaus Doleta“ dėl galimai neteisėtų buvusio vadovo veiksmų turės grąžinti 58 276 Lt PVM mokesčio į valstybės biudžetą. Be to, atliekant turto inventorizaciją pastebėta, jog A.Dilkevičius galimai nepagrįstai perkėlė jam priklausančios įmonės veiklos sąnaudas ir sudarinėjo nuostolingus sandorius, kurie sukėlė tiesioginę finansinę žalą UAB „Vilniaus Doleta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius