-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atmetė moterį išprievartavusių vyrų skundus

Dviem vyriškiams nepavyko pasiekti švelnesnės bausmės – ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus trijų teisėjų kolegija atmetė jų apeliacinius skundus.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

 Pirmosios instancijos teismas anksčiau aštuonis kartus už tyčinių nusikaltimų padarymą teistą 23 metų A. B. už moters išžaginimą ir seksualinį prievartavimą bendrininkų grupe nuteisė galutine subendrinta penkerių metų laisvės atėmimo bausme, bausmę atliekant pataisos namuose, o anksčiau neteistą 30 metų E. M. už seksualinį šios moters prievartavimą bendrininkų grupe – galutine subendrinta ketverių metų laisvės atėmimo bausme, bausmę atliekant pataisos namuose.

Solidariai iš nuteistųjų nukentėjusiajai priteisė 10 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimo.

Apeliantai teismo prašė švelninti jiems paskirtas bausmes, tačiau apygardos teismo teisėjų kolegija atmesdama jų skundus nutartyje nurodė, kad pirmosios instancijos teismas tinkamai kvalifikavo nuteistųjų padarytas nusikalstamas veikas, įvertino įrodymus, padarė motyvuotas išvadas dėl vyrų kaltės, tinkamai vadovavosi bausmių skyrimą reglamentuojančiomis teisės normomis ir paskyrė teisingą bausmę.

Anot teisėjų, paskirta bausmė apeliantams nėra per griežta, o kaip tik atitinka bausmės paskirtį. Be to, pažymėjo, kad Klaipėdos miesto apylinkės teismas tinkamai atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, nuteistųjų asmenybes, jų atsakomybę lengvinančią ir sunkinančią aplinkybes, bausmės tikslus.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius