Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Teismas atmetė Vilčinskų prašymą, nes šis – vos vieno sakinio, o vietoj parašo – keisti simboliai

Rugsėjo 13 dieną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimta nutartis, kuria atmesti kaltinamųjų Ingos ir Mindaugo Vilčinskų prašymai surengti bylos nagrinėjimą teisme. M.Vilčinsko prašymas – itin keistas ir neatitinkantis jokių reikalavimų. Vyras net nepadėjo įprasto parašo, o vietoj jo suraizgė keistus simbolius.
Mindaugas Vilčinskas teisme
Mindaugas Vilčinskas teisme / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, kaltinamųjų Vilčinskų teismui paduotame prašyme, pavadintame „Reikalavimu“, nurodoma, kad jie reikalauja surengti bylos nagrinėjimą teisme, tačiau jokių pagrindų ir motyvų šiam reikalavimui pagrįsti nenurodo.

Įstatymas numato, kad kaltinamasis turi teisę paduoti teismui prašymą, reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme, kai nesutinka su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu.

Iš baudžiamosios bylos medžiagos matyti, jog abu asmenys su prokuroro kreipimusi į teisėją dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu anksčiau sutiko, taip pat sutiko su siūlomos bausmės rūšimi ir dydžiu, todėl akivaizdu, kad prokurorės pasiūlytos ir teismo paskirtos bausmės buvo tinkamos.

Keisti simboliai

Teismui pateiktame prašyme asmenys nenurodė, kad nesutinka su bausmės paskyrimu, todėl teismas neturi įstatyminio pagrindo surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Be to, atkreiptinas dėmesys ir į tai, jog pateiktas „Reikalavimas“ yra pasirašytas tik originaliu I.Vilčinskienės parašu, o M.Vilčinskas, kaip rašoma pranešime spaudai, yra pasirašęs tik vardu, pavarde ir yra nurodęs neaiškius inicialus.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Vilčinskas ir Inga Vilčinskienė teisme
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Vilčinskas ir Inga Vilčinskienė teisme

15min žiniomis, M.Vilčinsko prašyme – vos vienas sakinys, o vietoj parašo – neaiškūs simboliai. Ant anksčiau priimto teismo baudžiamojo įsakymo jis buvo pasirašęs tinkamai.

Atsižvelgiant į tai, kad Vilčinskų prašyme nurodytas tik abstraktus reikalavimas surengti bylos nagrinėjimą teisme, nenurodant tokio reikalavimo įstatyme numatytų pagrindų, be to, prašymas surengti bylos nagrinėjimą teisme nėra tinkamai pasirašytas, jį atsisakytina priimti ir prašymas grąžintinas jį padavusiems asmenims.

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama per Kauno apygardos teismui per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Pripažinti kaltais

15min primena, kad kritiškai į valstybės tvarkas žiūrintys ir savaip atžalų auklėjimą suvokiantys Mindaugas ir Inga Vilčinskai liepos 18 dieną iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ savavališkai pasiėmė tris savo vaikus, tačiau buvo intensyviai ieškomi ir Lietuvos pasienyje sulaikyti.

Dėl pastarosios nusikalstamos saviveiklos Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų baudžiamuoju įsakymu Mindaugui Vilčinskui neseniai skirta 60 parų arešto bausmė, jos vykdymą atidedant vieniems metams, tuo metu taikant intensyvią priežiūrą.

Teismo nurodytu adresu vyras privalės būti nuo 22 val. iki 6 val., tai bus kontroliuojama elektroninio stebėjimo priemonėmis.

Be to, jis įpareigotas per 4 mėnesius pradėti dirbti ar užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, sudalyvauti elgesio pataisos programose.

Panaši bausmė skirta ir Ingai Vilčinskienei, tik jos arešto bausmė atidėta dešimčiai mėnesių. Iš suėmimo ji buvo paleista anksčiau.

M.Vilčinskas šiuo metu taip yra laisvėje. Jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius