-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atnaujino „Vilniaus energijos“ ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos ginčo nagrinėjimą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) tęsia atnaujintos administracinės bylos pagal UAB „Vilniaus energija“ skundą Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) dėl 2010-12-15 nutarimų, kuriais Komisija nustatė bazinę šilumos kainą bei šilumos kainos dedamąsias ir patvirtino „Vilniaus energija“ valdomo turto priežiūros ir eksploatavimo darbų planą 2009–2013 metams, panaikinimo ir įpareigojimo atlikti veiksmus.
„Vilniaus energija“
„Vilniaus energija“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

UAB „Vilniaus energija“ prašo Vilniaus apygardos administracinio teismo panaikinti kaip neteisėtus Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2010-12-15 nutarimus „Dėl šilumos bazinės kainos dedamųjų uždarajai akcinei bendrovei „Vilniaus energija“ bei „Dėl uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus energija“ valdomo turto priežiūros ir eksploatavimo darbų plano 2009 – 2013 metams“ ir įpareigoti Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją iš naujo įvertinti ir nustatyti šilumos perdavimo technologinius nuostolius (Qtn) laikantis Šilumos kainų nustatymo metodikos reikalavimų ir tvarkos; atlikti 2009–2013 metų turto priežiūros ir eksploatavimo plano derinimo su UAB „Vilniaus energija“ procedūrą ir iš naujo svarstyti 2009–2013 metų turto priežiūros ir eksploatavimo plano suderinimo klausimą laikantis Šilumos kainų nustatymo metodikos reikalavimų bei tvarkos. O įvykdžius šiuos įpareigojimus, pareiškėja prašo nustatyti atitinkamai pakeistas UAB „Vilniaus energija“ bazinės šilumos energijos kainos dedamąsias ir įvertinti bei numatyti UAB „Vilniaus energija“ negautų pajamų kompensaciją.

Pareiškėja taip pat prašė taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę – sustabdyti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2010 m. gruodžio 15 d. nutarimo Nr. O3 318 „Dėl uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus energija“ valdomo turto priežiūros ir eksploatavimo darbų plano 2009 – 2013 metams“ galiojimą iki administracinės bylos nagrinėjimo pabaigos. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo 2011-03-10 nutartimi šis prašymas buvo tenkintas ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2010-12-15 nutarimas „Dėl uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus energija“ valdomo turto priežiūros ir eksploatavimo darbų plano 2009 – 2013 metams“ galiojimas buvo sustabdytas, iki įsiteisės sprendimas šioje administracinėje byloje. Bendrovė prašė teismo skirti ekspertizę šilumos technologinių nuostolių apskaičiavimo pagrįstumui nustatyti, ją atlikti pavesti UAB „COWI Lietuva“ dirbančiam inžinieriui Algimantui Žiauniui. Šį prašymą Vilniaus apygardos administracinis teismas 2011-10-14 nutartimi tenkino ir administracinės bylos nagrinėjimą, kol bus atliekama ekspertizė, buvo sustabdžiusi. 

Balandžio 2 d. vykusiame Vilniaus apygardos administracinio teismo posėdyje administracinės bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, teismas nusprendė į gegužės 7 d. numatytą posėdį kviesti ekspertą A. Žiaunių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius